Artvin’in Prestij Projesi Teleferikte Son Rötuşlar

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe’nin seçim projeleri arasında yer alan Çoruh Üniversitesi Seyitler Yerleşkesi ile Çarşı Mahallesi Efkar tepesi arasındaki 3 istasyonlu teleferik hattı için ihale çalışmaları başladı.

Artvin turizmine büyük katkı sağlayacak bunun yanında şehir içi ulaşımda yeni bir çığır açacak olan Teleferik’in birinci etap çalışmalarının başladığını belirten Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Ekim ayı içerisinde ihaleye çıkılacağını söyledi.

Özel bir proje olması münasebetiyle davet usulüyle bir ihale planladıklarını ifade eden Başkan Kocatepe, güzergâhta Özel İdare ye ait alanların olduğun bu yüzden ihalenin Özel İdare üzerinden yapılacağını söyledi. Kocatepe; “ Birinci etap dediğimiz 3 duraktan oluşacak Teleferik hattında Birinci istasyon Belediyemizin önündeki efkar tepesi orada gerekli kamulaştırmalar yapıldı istasyon yeri hazırlandı. İkinci istasyonumuz ise şuanda köprübaşında polis kontrol merkezinin bulunduğu yerin yakınlarında olacak. Üçüncü istasyonumuz ise Çoruh Üniversitesi seyitler yerleşkesinde bulunan öğrenci yurdunun yakınlarına konulacak. 1 ve 3 nolu istasyon arasında ortalama 8 dakikalık bir havadiyöntemiyle davet edilen firmalara şartnamemizi gönderdik. Geçtiğimiz günlerde bu firmalardan birisi Artvin’e gelip projenin uygulanacağı alanda havadan görüntüler alarak ön incelemelerde bulundu. Onlarda kendi çalışmalarını yapıp Ekim ayı içerisinde ki ihaleye katılacaklarını söylediler. Yer teslimi yaptıktan sonra 12 ay içinde işin bitim süresi var. İnşallah 2018’in Kasım ayına teleferikle ulaşım sağlıyor oluruz” dedi.