Babadağ Teleferik Projesinde Temel Atıldı

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu Muğla’nın Fethiye ilçesindeki Babadağ’a yapılacak teleferiğin temeli atma törenine katıldı.​

Törene TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halim Mete, TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri Bülent Karakuş ve Hakan Ülken, TOBB ETÜ Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Eren, GTİ Yönetim Kurulu Başkanı Arif Parmaksız, Muğla Valisi Esengül Civelek, Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, AK Parti Muğla Milletvekili Hasan Özyer, CHP Muğla Milletvekilleri Ömer Süha Aldan ile Nurettin Demir, protokol üyeleri ve davetliler katıldı.

Hisarcıklıoğlu ve diğer protokoll üyeleri adına bir konuşma yapan Muğla Valisi Esengül Civelek, “İlimiz doğa, sağlık, tarih ve spor alanında çok büyük bir potansiyele sahip. Alternatif turizm alanındaki bu güçlü potansiyeli yaşama geçirdiğimiz taktirde ilimizde turizm 12 aya yayılabilecek” ifadesini kullandı.

Ölüdeniz Mahallesi’ndeki Belceğiz Plajı’nda düzenlenen törende konuşan Muğla Valisi Esengül Civelek, Babadağ’ın yıllardır hasretini çektiği teleferiğe kavuşmasına az zamanın kaldığını söyledi.

Civelek, Babadağ teleferik projesinin spor amaçlı turizmin gelişmesi ve yaygınlaşmasına katkı sağlayacağını vurguladı. Civelek, projenin Muğla’ya ve ülkeye hayırlı olmasını diledi.

Konuşmanın ardından protokol üyelerinin katılımıyla teleferiğin temeli atıldı.

Temel atma töreninin ardından Hadise ve Grup Kolpa konser verdi.