Babadağ Teleferik Projesi’nde yer teslimi yapıldı

Babadağ Teleferik Projesi’nde yer teslimi yapıldı : Muğla’nın Fethiye İlçesi’ndeki 1965 rakımlı Babadağ’a teleferik kurulması için Kırtur Limited Şirketi’ne yer teslimi yapıldı.

Babadağ Teleferik Projesi ihalesini kazanan KırturTurizm İnşaat Taahhüt Elektrik Sanayi ve Ticaret Ltd. Şirketi ile Fethiye Güç Birliği Ltd.Şti. arasında sözleşme imzalanarak yer teslimi yapıldı. Yer teslim töreni samimi bir ortamda geçerken imzaların atılması sırasında Akif Arıcan’ın “Babadağ bizim evimizin kızı. Evin kızını vermiyoruz. Kalem yazmıyor” esprisini gülerek ve iyi niyetlerle karşılayan Kenan Kıran, “Mübarek aylardayız. Yardıma ihtiyacı olan 30 öğrenciyi baştan aşağı giydirelim, ailelerinin Ramazan masraflarını karşılayalım. Üç üniversite öğrencisine burs verelim. Bunu da her yıl geleneksel hale getirip öğrenci sayısını arttıralım. Belki ilerde bu sayıya 40-50 diyeceğiz. Elimizden ne geliyorsa yapacağız. Biz Babadağ’a yatırım yapacağız, ilk hedefimiz olmamakla beraber Babadağ’dan bir kazanç elde etmek istiyoruz. Bu gelirden bir nebze de olsa burada yaşayan insanların faydalanması gerek. Babadağ’ın verdiklerini biz de Fethiye’ye sunmak istiyoruz.” diye konuştu. Kenan Kıran’dan alınan sözün üzerine imzalar atılarak Fethiye Güç Birliği Ltd.Şti. tarafından Kırtur Turizm İnşaat Taahhüt Elektrik Sanayi ve Ticaret Ltd. Şirketine, Babadağ Hava Sporları ve Rekreasyon Alanının yer teslimi yapıldı.

SKYWALK-Fethiye adı ile markalaşan Babadağ Teleferik Projesinin, 3 Nisan 2017 tarihinde yapılan ihalesini kazanan KırturLtd.Şti. ile Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası bağlı ortaklığı Fethiye Güç Birliği Turizm Tanıtım ve Ticaret Limited Şirketi sözleşme imzalandı ve yer teslimi yapıldı.İmza töreni 8 Haziran 2017 tarihinde FTSO binası Meğri Salonunda yapıldı.

İmza törenine FTSO Yönetim Kurulu Başkanı ve FGB Şirketi Müdürler Kurulu Başkanı Akif Arıcan, Kırtur Şirketi sahibi Kenan Kıran, Şirketin Müdürler Kurulu Üyeleri Günay Özütok, Adnan Bakırcı, Ömer Eriz, Ahmet Gürsu Özdemir ve FTSO Yönetim Kurulu Üyesi Halit Saraç, Meclis Üyeleri Tayfun Budak, Serkan Deveci, Aydın Aktepe katıldı.Kırtur Şirketi sahibi Kenan Kıran, imza töreninin yapılacağı salona kırmızı güller ve çikolata ile geldi.

“Bu mutluluğu hep birlikte yaşayacağız”

İmza töreni öncesi konuşma yapan FTSO Başkanı ve FGB Şirketi Müdürler Kurulu Başkanı Akif Arıcan, Babadağ Teleferik Projesinin bu güne gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Arıcan, “Fethiye’nin 25 yıllık hayali olan projemizin ihalesini 3 Nisan’da yapmıştık. İhaleyi kazanan çok değerli iş adamımız Kenan Bey bütün şartları yerine getirdi. Bugün de noter huzurunda projemizin sözleşmesini imzalayıp yer teslimini yapacağız. İnşallah mümkün olan en kısa sürede kendisinin de bu projeyi ilçemize, bölgemize kazandıracağı için mutluyuz. Bunun sevincini hep birlikte yaşayacağız. Projemizin ilçemize, Muğlamıza hayırlı olmasını diliyor en kısa zamanda da projemizin hayata geçmesini temenni ediyorum.”dedi. Arıcan, “Kenan Bey, artık bir Fethiyeli oldu. Duygularını kendisinden dinleyelim” diyerek sözü Kenan Kıran’a bıraktı.

Uzun zamandır takip ettiğimiz bir projeydi

Babadağ Teleferik Projesini uzun zamandan beri takip ettiklerini söyleyen Kenan Kıran “Bizim önceden takip ettiğimiz bir projeydi. Siz bizden daha önce takibe başlamışsınız. Biz de sizin peşinizden takip etmeye başladık. Geldiğimiz nokta, birlikte hareket etme noktası. Bunu en kısa sürede daha üst noktalara taşımayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

Babadağ, dünyanın izlediği bir yer olacak

Babadağ’ı; Tanrı’nın Türkiye’ye bahşettiği bir yer olarak niteleyen Kenan Kıran, Babadağ’ı bu nedenle önemsediklerini söyledi. Kıran, şu sözleri kaydetti: “Babadağ çok önemli bir yer. Ben iki yıl kadar önce, ilk ziyarete geldiğimde yukarı çıkamamıştık. Karlı bir zamandı. Bir sene sonra ziyaret etme şansımız oldu. Bence Tanrı’nın dünyada Türkiye’ye bahşetmiş olduğu müthiş bir yer. Beni içine çeken ticaret değil; Babadağ’ın kendisi oldu.Burası birkaç ayaklı bir proje; inşallah bunu belirli süreler içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz. Babadağ’ın sadece Fethiye’ye değil; Muğla’ya Türkiye’ye hatta dünyaya örnek bir proje olmasını diliyorum. Böyle hareket etmek istiyorum. Dünyanın izleyeceği bir proje olacak. Sadece Fethiye’yi hedeflemiyoruz. Düşüncelerimiz yapmak istediklerimiz bunlar.Babadağ; dünyanın imrenerek baktığı bir yer olacak.”

Kenan Kıran, projenin her safhasını Fethiye kamuoyu ve basınla paylaşacaklarını da sözlerine ekledi. Projenin nasıl bir yöntemle gerçekleştirileceğini açıklayacaklarını kaydeden Kenan Kıran, “Bunları çok kısa zamanda sizlerle paylaşacağız.” diye konuştu.

Babadağ’ın verdiklerini Fethiye’ye sunmak istiyoruz

Konuşmaların ardından imzalar atıldı. Sözleşmenin imzalanması sırasında Akif Arıcan’ın“Babadağ bizim evimizin kızı. Evin kızını vermiyoruz. Kalem yazmıyor” esprisini gülerek ve iyi niyetleriyle karşılayan Kenan Kıran, “Mübarek aylardayız. Yardıma ihtiyacı olan 30 öğrenciyi baştan aşağı giydirelim, ailelerinin Ramazan masraflarını karşılayalım. Üç üniversite öğrencisine burs verelim. Bunu da her yıl geleneksel hale getirip öğrenci sayısını arttıralım. Belki ilerde bu sayıya 40-50 diyeceğiz. Elimizden ne geliyorsa yapacağız. Biz Babadağ’a yatırım yapacağız, ilk hedefimiz olmamakla beraber Babadağ’dan bir kazanç elde etmek istiyoruz. Bu gelirden bir nebze de olsa burada yaşayan insanların faydalanması gerek. Babadağ’ın verdiklerini biz de Fethiye’ye sunmak istiyoruz.” diye konuştu. Ardından sözleşme imzalandı ve Babadağ’ın yer teslimi gerçekleştirildi.