Babadağ’a çıkmak artık 7 dakikaya inecek

Birçok paraşütçünün hayalleri gerçek oldu. Babadağ’a yapılan teleferik projesiyle, dağa çıkmak artık 7 dakikaya inecek.

Türkiye’de ve dünyada milyonlarca tatilcinin ve paraşüt tutkunlarının ziyaret ettiği 1965 rakımlı Babadağ’ın zirvesine ulaşmak artık çok daha hızlı ve kolay olacak.

Son yıllarda turist sayısının gittikçe düşmesiyle birlikte yazlık yerler kan ağlıyor. Fethiye’de ki 1965 rakımlı Babadağ zirvesi de bu mekanlar arasında yer alıyor. Gittikçe azalan turist sayısı, burada yer alan büyük küçük tüm firmaları olumsuz yönde etkiledi. Buradaki turist sayısını arttırmak amacıyla gerçekleştirilen büyük teleferik projesinin temelleri geçtiğimiz günlerde atıldı. Bu sayede Babadağ’ın zirvesine gidecek olan turistler ve tatilciler daha uygun ve makul fiyatlara ulaşım sağlayacaklar.

100 MİLYON TL HARCANACAK

300 rakımdan 1700 rakıma kadar yapılan teleferik projesi için 100 milyon TL harcanacak. Cafe restoran alanından uçuş pistine kadar birçok düzenlemenin yapılacağı büyük projede, kışın yol kapandığından dolayı uçuş gerçekleştiremeyen paraşütçüler artık çok daha rahat şekilde uçabilecek. 1965 rakımlı Babadağ’ın zirvesine arazi araçlarıyla yaklaşık 40 dakikada çıkılırken bu projeyle süre 7 dakikaya inecek.

ZİRVEYE TIRMANMAK ARTIK ÇOK DAHA KOLAY

Kırtur Limited Şirketi Genel Müdürü Kenan Kıran Sozcu.com.tr ye yaptığı konuşmasında 100 Milyon TL yatırım yaptığı Babadağ Teleferik Projesinde ki amacın buradaki ziyaretçi sayısını iki katına çıkarmak olduğunu söyledi. Kıran ” Bu gerçekleştireceğimiz teleferik projesinde insanların 1965 rakımlı Babadağ’ın zirvesine çıkması 45 dakikadan 7 dakikaya inecek ayrıca burada yer alan uçuş pistlerinin hepsini genişletiyoruz ki pilotajlar ve uçuş yapacak tatilciler daha rahat uçacak. ” dedi. Saat başı 750 kişinin taşınacağı projede Kıran, “Fiyatlarımız yüksek rakamlı olmayacak hem halkımızın ödeyebileceği hemde turistlerin sık sık ziyaret edeceği makul fiyatlar olacak” ifadelerini kullandı.

UÇUŞLAR ENGELLENEBİLİR

Yapılacak olan teleferik projesinin olumlu yanlarının yanında olumsuz yanları da yer alıyor. Babadağ’da yer alan paraşüt firmalarının çalışanlarından Ö.A Sozcu.com.tr ye yaptığı açıklamada “Burada yapılan teleferik projesi işlerimizi de düşürebilir. 1700′ lük rakıma yapılacak olan bu proje bizim en çok uçuşumuzun yapıldığı rakıma kuruluyor. Bu durumda da uçuşlarımızı engelleyebilir.” dedi.

GÜNLÜK SEFER MALİYETİ 40 TL

Uzun süre bu iş ile ilgilenen vatandaşlardan H.Y buraya yapılacak olan teleferik sefer fiyatlarına bağlı olarak işlerini olumlu yönde etkileyeceğini belirtti. Babadağ’ın zirvesine çıkmanın çok maliyetli olduğunu söyleyen H.Y konuşmasında, “Günlük sefer başı 40 TL maliyetimiz var ve yolumuz yaklaşık 40 dakika sürüyor. Teleferiğin fiyatı uygun olursa bu durum hem bütçemize hemde hızımızı olumlu etkiler” dedi.

 

Kaynak : www.sozcu.com.tr