Balçova Teleferik Tesisleri Yarın Yeniden Hizmete Açılıyor

İzmir’de Teleferik Keyfi Kaldığı Yerden Devam :İzmir Büyükşehir Belediyesi, açıldığı günden beri 850 bin yolcunun taşındığı Balçova Teleferik Tesisleri’nde periyodik bakım ve iyileştirme çalışmalarını tamamladı. Yarın yeniden hizmete açılacak tesisin peyzajı yenilendi, giriş kapılarına elektronik kontrol sistemleri kuruldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin AB standartlarında yenilenerek iki yıl önce hizmete aldığı ve açıldığı günden itibaren yaklaşık 850 bin kişinin ziyaret ettiği Teleferik Tesisleri’nde bakım çalışmaları tamamlandı. Yılda bir kez yapılması zorunlu olan periyodik bakım çalışması kapsamında sistemdeki tüm hareketli parçalar elden geçirildi, talimatlar kapsamında değiştirilmesi gereken parçalar yenilendi. Otomasyon ve elektrik sistemlerinde iyileştirme ve bakımlar yapıldı. Teleferik, 31 Mart Cuma gününden itibaren yeniden ziyaretçileriyle buluşacak.

Önce güvenlik

Bakım çalışmaları sırasında kabinlerde yolcu konforunun artırılması adına ses ve sarsıntıyı azaltacak iyileştirmeler de gerçekleştirildi. Yolcuların temas ettiği tüm aksamlar ise hijyen kuralları çerçevesinde özel malzemeler kullanılarak temizlendi. Tesislerdeki güvenlik görevlilerinin sayısı artırıldı, giriş kapılarına elektronik kontrol sistemleri kuruldu. Çalışmalar kapsamında hizmet binasında tadilat yapıldı, tesislerin peyzajı da yenilendi.

Bu keyif kaçmaz

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZULAŞ şirketi tarafından işletilen Teleferik Tesisi’nde bulunan 8 kişilik teleferik gondolları, yaklaşık 4 dakikada Balçova Dede Dağı’na çıkarak İzmir’i farklı bir açıdan seyretme olanağı sunuyor. Yolculuk sırasında İzmir’i panoramik ve heyecan verici bir manzaradan seyretme şansına sahip olan ziyaretçiler, zirvede eşsiz bir doğa içinde, çam ağaçlarının yeşilliğinde, tertemiz bir havada yürüyüş yapabiliyor, tesislerden ve mesire alanlarından faydalanabiliyor.

Balçova Teleferik Tesisi 10:00-22:00 saatleri arasında çalıştırılıyor. Bilet satışları 21:00’de sona eriyor. Haftanın 6 günü hizmet veren tesis, pazartesi günleri haftalık bakım nedeni ile kapalı. 0–5 yaş arası çocuklara ücretsiz hizmet veren Teleferik Tesisleri’nin bilet fiyatları 8 TL.