Başkan Erkoç: “Yedikuyuları Sezona Yetiştirmeyi Hedefliyoruz”

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, yapımı devam eden Yedikuyular Kayak Merkezi’ndeincelemelerde bulundu.

Çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Erkoç, Yedikuyular Kayak Merkezi’ni bu sezona yetiştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

ÜÇ PİSTİN ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

İnceleme sonrası bir açıklama yapan Başkan Erkoç: “Yedikuyular’da hem kayak merkezi hem de yaz-kış mesire alanı yapım çalışmalarımız devam ediyor. Şu anda bi taraftan binaların betonları dökülüyor ve akabinde telesiyej dieklerinin birinci katman betonları dökülecek. Aynı zamanda bu bölgemizde üç adet pist çalışması da devam ediyor. Burada ü adet pistin tamamlanması ile her kesimden insanımız burada kayak yapmak keyfine erişecekler. Birinci pistimiz yeni başlayan insanlarımız için olacak. İkinci pistimiz ise kayak sporunu amatörce yapan insanlarımızın, üçüncü pistimiz ise kayak sporuna gönül vermiş profesyonel kayakçılarımıza hizmet verecek” dedi.

5 BİN KİŞİYE HİZMET VERECEK

Bölgede kayak merkezinin yanı sıra yaz-kış mesire alanı oalrak değerlendirdiklerini ifade eden Başkan Erkoç: “Yedikuyular’da sadece kayak mekezimiz olmayacak. İnsanlarımızın yaz-kış gelip burada dinlenebilecekleri, mesire alanlarımız olacak. Bu bölgede yaklaşık 250 km’lik bir alanda bu tür bir hizmet veren yer yok. Burasını tamamladığımızda sadece Kahramanmaraş halkı değil civar illerden de bu bölgemize insanlar gelecekler. Bizim çalışmalarımız aynı anda 5 bin kişiye hizmet verecek kapasaitede bir tesis yapmak. 2 bini sporcu olmak üzere günlük 5 bin kişiye hizmet verecek bir kapasitede Kayak Merkezi yapıyoruz” diye konuştu.

NELER YER ALIYOR?

Yedikuyular Yaz-Kış Rekreasyon Alanı ve Kayak Merkezinde 540 metrekare Danışma ve Yönetim Birimi, 550 metrekare Restaurant ve Cafe, 140 metrekare umumi bay-bayan tuvalet ve lavabo 140 metrekare üst istasyon, 270 metrekare kar ezme aracı garajı 2 adet jeneratör binaları 2 adet su depoları ile alt istasyonu kotu olan 1.833 metre rakımından üst istasyon kotu olan 2.044 metre rakımına telesiyej ve teleski hatları ile ulaşılacak.

760 metre uzunluğunda 1 adet telesiyej hattı, 430 metre uzunluğunda teleski hattı ve ayrıca 100 metre uzunluğunda yürüyen band bulunmaktadır. Bir adet helikopter ve otopark alanları bulunmaktadır.