Başkan Yılmaz: Ünyeliler İsterse Teleferik Yapabiliriz

Başkan Yılmaz, Ünyeliler isterse teleferik yapabiliriz : Başkan Enver Yılmaz, Oney Flash Fm’de yayınlanan “Haftanın Yorumu” adlı programa telefonla canlı yayın bağlantısı yaparak Hakan Korkmaz ve Musa Özgür Kıroğlu’nun sorularını yanıtladı.

Ünye ilçesine tarihinde görülmemiş bir bütçeyle hizmet vermeyi sürdürdüklerini söyleyen Başkan Yılmaz, “Büyükşehir olmadan önce yıllık 3 milyon TL bütçeye sahip Ünyemize toplam 93 milyon TL’lik yatırım yapacağız” dedi.

Başkan Enver Yılmaz, programda Ordu Büyükşehir Belediyesinin Ünye’de hayata geçirdiği ve planladığı çalışmaları kamuoyuyla paylaştı. Yol yatırımlarından doğal gaz çalışmalarına, sosyal tesislerden OSKİ yatırımlarına kadar birçok konuda yaptığı açıklamada dinleyenleri bilgilendiren Başkan Yılmaz şunları söyledi:

“VERDİĞİMİZ HER SÖZÜN ARKASINDAYIZ”

Ünye ilçemize bu zamana kadar toplam 26 milyon TL’lik su yatırımı gerçekleştirdik, yol için de 30 milyon TL harcadık. Hiç sıcak asfalt dökülmemiş olan ilçemizde geride bıraktığımız süreçte 31 km sıcak asfalt ve 66 km asfalt yol yaptık. Bu kapsamda toplam 150 km asfalt yol inşa edeceğiz. Ünye Port’un altyapısını hazır hâle getirdik. Mayıs Haziran ayları gibi başlayacak Ünye Çamlık Projemiz için 15 milyon TL harcayacağız. Projemiz tamamlandığında bölge, herkesin gönül rahatlığıyla gidebileceği bir sosyal donatı alanı olacak. Ünye Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ilk kez yatırım programına alındı. Ünye Organize Sanayi’ye 2 milyon 600 bin TL aktarıldı. Bu yıl daha geniş katılımlı bir çalışma yürüteceğimiz Yunus Emre Gençlik Kampımız için 1 milyon TL harcadık. Altınordu ilçemizde sürdürdüğümüz ve herkesin büyük memnunluk duyduğu dış cephe iyileştirme çalışmalarına 180 adet binayla Ünye ilçemizde de başlıyoruz. Dönerçeşme Meydanı ve Şeyh Yunus Emre Türbemizi tamamladık. Kazancılar Caddesi’ndeki 11 binanın restorasyonu tamamlandı ve ikinci etap projesi onaylandı. Fevzi Çakmak Parkı ve Sosyal Tesisimizi Nisan ayı sonuna kadar hizmete almayı planlıyoruz. Tüm bu yatırımların toplam bedeli 93 milyon TL tutacak. Verdiğimiz her sözün arkasındayız. Ünye için gereken neyse hepsini hayata geçiriyoruz.

Başkan Enver Yılmaz açıklamasında, Ünye ilçesinin de doğal gaza kavuştuğunu söyleyerek, “Büyükşehir olmadan önce ilimizde doğal gaz abone sayısı 63 bindi. Bugün ise bu sayı 90 bine yükseldi. Doğal gaza toplam 64 milyon TL’lik yatırım yapacağız” dedi.

“ÜNYE’YE İLK DOĞAL GAZ VERİLDİ”

Büyükşehir Belediyesinden önce Ünye ilçesinde doğal gazın olmadığını hatırlatan Başkan Yılmaz, “Ünye ilçemizde toplam 48 km çelik hat döşeyerek 6 bin potansiyel aboneye ulaşmış olup, yatırım miktarımız 10 milyon TL. Bu süreçte Ünye, Çınarlık, Kaledere ve Atatürk Mahalleleri’nin bir kısmı doğal gaza kavuştu. 2017 yılında da 10 milyon TL maliyetinde yapacağımız yatırımla birlikte Atatürk, Kaledere, Çamurlu ve Fevzi Çakmak Mahalleleri’nin tamamına doğal gaz verilecek” şeklinde konuştu.

“TOPLAM 64 MİLYON TL DOĞAL GAZ YATIRIMI YAPILACAK”

Büyükşehir olmadan önce Ordu ilinde doğal gaz abone sayısının 63 bin iken, 3 yılda 27 bin aboneyle bu sayıyı 90 bine yükselttiklerini belirten Başkan Enver Yılmaz, “2007–2014 yılları arasında Ordumuzda doğal gaza 28 milyon TL yatırım yapılmışken bizler, 3 yıllık süreçte 42 milyon TL’lik doğal gaz yatırımı gerçekleştirdik. 2017 yılında da 22 milyon TL maliyetinde doğal gaz yatırımı yapacağız. Çalışmalarımız tamamlandığında doğal gaza toplam 64 milyon TL yatırım yapmış olacağız” diye konuştu.

“TELEFERİK TALEBİ OLURSA DEĞERLENDİRİRİZ”

Daha önce vatandaşlar talep ederse Ünye’ye kısa mesafeli bir teleferik yapabilecekleri yönünde yaptığı açıklamanın sorulması üzerine güncel durumu ifade eden Başkan Yılmaz, “Ünyemize teleferik yapılmasıyla ilgili bir sözümüz yoktu ancak Altınordu ilçemizdeki teleferiğin cazibesini gördükten sonra Ünye ilçe merkezinden Çakırtepe’ye kadar butik bir teleferik olabilir demiştim. Kamuoyundan bu konuda destek beklerken, farklı ve olumsuz görüşler ortaya çıktı. Herkesin istikrarlı duruşu ve talebi olursa sözümüzün arkasındayız ve tekrar değerlendiririz. Yeşili bol Ünyemizin imajına uygun, deniz üzerinden geçecek bir teleferik olabilir. Güzergâhların uzun olması, hem işletme hem de yapım maliyetini artırıyor” dedi.

“PAŞPEHLİVAN RECEP KARA, ARTIK ORDU’YU TEMSİL EDECEK”

Konuşmasının devamında Başpehlivan Recep Karayı, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı yaptıklarını belirten Başkan Enver Yılmaz, “Recep Kara kardeşimiz ile 1 yıldır bu konuda görüşüyorum. İlimizin bireysel sporlarında da başarı sağlamak istiyoruz. Recep Kara, resmi olarak Daire Başkanımız ve lisanslı sporcumuz oldu. Bundan sonra kendisi, Ordu Büyükşehir Belediyesi adına tüm müsabakalara katılacak. Güreş liginde mücadele edecek bir takım kuracağız. Bu sistemi de Recep Kara sürdürecek” şeklinde konuştu.

“BOTANİK PARK KONUSUNDA KARAR SORUMLULUĞU BİZDE DEĞİLDİR”

Son günlerde kamuoyunda Botanik Parka Şehir Hastanesi yapılmasıyla ilgili yöneltilen soruyu da cevaplandıran Başkan Yılmaz, “Bu konuda nihai karar verilmedi. Bu kararı vermek Büyükşehir Belediyemize ait değildir. Konu hakkında Sağlık Bakanlığı karar verici ve Orman Bakanlığı da onay verici makamlardır. Karar sorumluluğu bizde değildir” dedi.