Beşikdüzü teleferiğinin açılışı başka bahara…

Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde yapımı devam eden teleferik çalışmasında Başkan’ın verdiği tarih tutmadı.. 19 Nisan 2017 tarihinde yerel bir gazeteye, “Teleferik 1 Ekim’de çalışacak” diye açıklama yapan Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu yanıldı.

Bölge halkının sabırsızlıkla beklediği teleferik çalışmasında yoğun bir çalışma içerisinde olmasına karşın bugüne kadar tamamlanamaması konusunda yeni bir açıklama bekleniyor. Basınla görüşmeyen Başkan Bıçakçıoğlu’nun, 17 Nisan’da yerel bir gazetede çıkan açıklamasında, “Herhangi bir gecikme olmazsa 1 Ekim’de bu sistem çalışacak ve inşallah Beşikdağı’nın zirvesine ulaşacak” demişti.

Saatte 300 kişiyi deniz seviyesinden 530 rakımlı Beşikdağı’na taşıyacak olan teleferik 90 milyon liraya malolacak. Yaklaşık 10 dakikalık seyahatle yolculuk sürecek. İki kabinli var gel sistemiyle çalışacak olan teleferik saatte yaklaşık 250-300 kişiyi deniz seviyesinden Beşikdağı’na taşıyacak. Edinilen bilgilere göre Beşikdüzü teleferiğinde taşıyıcı halatlarının çekilmesine devam ediliyor. Teleferiğin bu çalışma ile 4 ay sonra tamamlanabileceği ileri sürülüyor. Belediye Başkanı Bıçakçıoğlu’nun tarihle ilgili yapacağı açıklama merakla bekleniyor.

Kaynak : www.trabzonhabercisi.com