Beşikdüzü Teleferik Hattının Son Parçalarıda Geldi

Beşikdüzü Teleferik Hattının Son Parçalarıda Geldi : Karadeniz’in en uzun mesafeli teleferik projesi Trabzon Beşikdüzü’ne yapılıyor. Deniz seviyesinden, Beşikdağı’na yaklaşık 3,5 kilometrelik teleferiğin bu yılın Ekim ayında hizmete girmesi planlanıyor. Teleferiğin en son ana motor ve çarkı da Trabzon’a ulaştı.

Karadeniz’in en büyük teleferiği Trabzon’un Beşikdüzü İlçesinde yapılıyor. Yaklaşık 3,5 kilometreyi bulacak teleferiğin Ekim ayında hizmete girmesi planlanıyor. Yaklaşık 90 milyon TL’ye mal olmasının beklenen projede neredeyse sona gelindi.

Teleferiğin en son motor ve çarkı da Fransa’nın Lyon Kentinden tırlara yüklenerek, Trabzon’a getirildi. Toplam uzunluğu 3 bin 600 metreyi bulan, 40 ton çekme halatı kullanılacak teleferik, saatte 300 kişiyi Beşikdağı’na taşıyacak.

Teleferikle seyahatin yaklaşık 10 dakikayı bulacağını ifade eden Başkan Orhan Bıçakçıoğlu, iki kabinli var gel sistemiyle çalışacak teleferik projesinde her kabinin kapasitesinin 55 kişi olacağını kaydetti.

Teleferikle Beşikdağı’na çıkacak konukların da burada ki sosyal tesislerde ağırlanacağını dikkat çeken Bıkçıoğlu, “Ayrıca o bölgede yıllardır atıl duran Doğu Roma İmparatorluğu’ndan kalma kalıntılar var. Onu da gün yüzüne çıkarmaya çalışacağız. Teleferik projesi bizim hayalimizin bir kısmı. İkinci etap inşallah Beşikdağı’ndan yani 530 rakımdan bin 100-bin 200 rakıma taşımak. Öncelikli hedefimiz birinci etabı açmak” dedi.

 

Kaynak : www.61saat.com