Beşikdüzü Teleferik Projesinde Sevindirici Gelişme

Beşikdüzü Teleferik Projesinde Sevindirici Gelişme :Trabzon’un ilk teleferik projesi olan Beşikdüzü Teleferik Projesi’nde sevindirici bir gelişme daha yaşandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı fuar alanı, açık spor tesis alanı, park alanı, havai hat istasyonu alanı planını onayladı.

Trabzon’un ilk teleferik projesini hayata geçirmek için çalışma başlatan ve istasyon ve ayak inşaat çalışmaları hızla devam eden Beşikdüzü Belediyesi’nin Beşikdüzü Teleferik Projesi’nde sevindirici bir gelişme daha yaşandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Beşikdüzü Belediyesi’nin “Karayolu, atıksu tesisi alanı, fuar alanı, açık spor tesisi alanı, park alanı, kara ulaşımına yönelik altyapı tesis alanı, havai hat istasyonu alanı, genel otopark alanı” amaçlı planını onayladığını açıkladı.

Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu tarafından büyük uğraşılar sonucu inşaatına başlanan, 2 istasyon, 4 ayak ve 3 bin 100 metre uzunluğunda projelendirilen Beşikdüzü Teleferik Projesi’ne bir sevindirici haber de çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan geldi. Bakanlık, teleferik projesinin sahildeki istasyon kısmını da içine alan dolgu imar planının onaylandığını açıkladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Trabzon İl Müdürlüğü’nün resmi internet sayfasında yayınlanan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Trabzon İli, Beşikdüzü İlçesi ‘Karayolu, atıksu tesisi alanı, fuar alanı, açık spor tesisi alanı, park alanı, kara ulaşımına yönelik altyapı tesis alanı, havai hat istasyonu alanı, genel otopark alanı’ amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca 27/01/2017 tarihinde onaylanmıştır. İlan başlangıç tarihi; 06/01/2017. İlan bitiş tarihi; 07/02//2017” Beşikdüzü Teleferik Projesi’nde 1. Direk inşaatı tamamlanırken, 2. Direk inşaatında yerde montaj yapılıyor. 3. Direk inşaatında ise çelik konstrüksiyon montajı devam ediyor. Beşikdüzü Teleferik Projesi’nin 29 Ekim 2017 tarihinde hizmete girmesi bekleniyor.

Kaynak : www.medyatrabzon.com