Beşikdüzü Teleferik İnşaatı Durdu mu?

Trabzon’un Beşikdüzü İlçesi Beşikdağı’nda teleferik istasyonu için yapılan mesire alanlarında ki inşaatın, Orman ve Su işleri Bakanlığı tarafından durdurulduğu iddiaları tartışmaları da beraberinde getirdi. CHP Beşikdüzü İlçe Başkanı Kadem Karadeniz tarafından ortaya atılan bu iddia Beşikdüzü Belediyesi tarafından yalanlandı. Beşikdüzü Belediyesi açıklamasında bir de dikkat çekici bir iddia ortaya attı.

Belediye Basın Merkezi tarafından yapılan yazılı açıklamada, “CHP İlçe Başkanı Kadem Karadeniz, Beşikdüzü’nü değil, kendi çıkarını düşünerek, teleferik güzergahının geçtiği hattı da içine alan alanda yapılan İmar Kanununun 18. Maddesi uygulamasını engellemeye çalışmaktadır. Bu alanda kendi arazisi de bulunmaktadır” ifadeleri kullanıldı.

Trabzon’un Beşikdüzü İlçesinde yapımı devam eden Teleferik Projesi bugün Trabzon’un gündeminden düşmedi. Beşikdağı’nda teleferik istasyonu için yapılan mesire alanlarında ki inşaatın Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından durdurulduğu iddia eden CHP Beşikdüzü İlçe Başkanı Kadem Karadeniz, bölgenin 29 yıllığına kiralandığını kaydederken ““Mesire yerindeki yapılaşmanın mevzuata uygun yapılmadığı anlaşılınca ilgili bakanlıkça inşaatlar durdurulmuş” ifadelerini kullandı.

KİRALAMA SÖZLEŞMESİ FESİH EDİLDİ

Ancak bu iddialara Beşikdüzü Belediyesi Basın Merkezi yazılı bir açıklamayla cevap verdi. “Bugün bazı internet sitelerinde ve basın organlarında Beşikdüzü Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanının “Teleferik inşaatı durduruldu” açıklaması külliyen yalandır” şeklinde başlayan yazılı açıklamada şu şekilde devam etti; “Geçen yıl 21 Eylül’de ilçemizde meydana gelen sel felaketinde de “Teleferiğin hafriyatı Beşikdüzü’nü bastı” diye basına yalan beyanda bulunarak, kendi Milletvekili Haluk Pekşen’i dahi inandırarak basına demeç vermişti.

Daha önce teleferik tesislerinin yapıldığı alan Orman Bakanlığı’ndan mesire alanı olarak 27 yıllığına kiralanmış iken, Belediye ve Orman Bakanlığı karşılıklı olarak A tipi mesire alanı kiralama sözleşmesi fesih edilmiş olup, buna mukabil teleferik tesislerinin bulunduğu alan 49 yıllığına Orman Bakanlığı’ndan Beşikdüzü Belediyesi’ne tahsis edilmiştir. Tahsis belgesi açıklamamızın ekindedir”

GÖREVDE OLMASI TALİHSİZLİK

Ortada bir statü değişikliği olduğu kaydedilen açıklama, “Orman Bakanlığı ve Belediyemiz arasındaki statü değişikliğini yorumlamaktan aciz bir ilçe başkanının CHP’de görevde olması talihsizliktir.

KENDİ ARAZİSİ VAR CHP

İlçe Başkanı Kadem Karadeniz, Beşikdüzü’nü değil, kendi çıkarını düşünerek, teleferik güzergahının geçtiği hattı da içine alan alanda yapılan İmar Kanununun 18. Maddesi uygulamasını engellemeye çalışmaktadır. Bu alanda kendi arazisi de bulunmaktadır. Bir siyasi partinin ilçe başkanı ilçenin geleceğine yönelik hizmeti engellemeye çalışmasını yadırgıyoruz.

Teleferik projemizin yasal hiçbir sıkıntısı yoktur. Planladığı zamanda bitirilecektir. CHP’nin bu tip yönetimlerden ve yöneticilerden kurtulmasını diliyoruz” şeklinde bitirildi.

 

 

Kaynak : www.61saat.com