Beşikdüzü’nde teleferik tartışması sürüyor

Cumhuriyet Halk Partisi CHP Beşikdüzü İlçe Başkanı Kadem Karadeniz, Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu’nun “Külliyen yalan” ifadelerine yanıt verdi.

Geçtiğimiz günlerde CHP Beşikdüzü İlçe Başkanı Kadem Karadeniz’in gündeme getirdiği ve Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu’nun “Teleferik projesi iptal edilmedi” diye yanıt verdiği “Teleferik Hattı, Yol ve Varış İstasyonu’’ projesinin iptalinin tartışması giderek büyüyor.

CHP Beşikdüzü İlçe Başkanı Kadem Karadeniz, geçtiğimiz günlerde Beşikdüzü’nde yapımı devam eden Teleferik projesinin de içinde bulunduğu mesire alanının yapımının durdurulduğunu söylemesinin ardından Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu “Teleferik iptal edilmedi, külliyen yalan” şeklinde cevap vermiş ve şahsi çıkarlarını düşünmekle suçlamıştı.

“BIÇAKÇIOĞLU KONUYU SAPTIRIYOR”
Orhan Bıçakçıoğlu’na, Kadem Karadeniz’den yanıt gecikmedi. İptal edilen proje için Bıçakçıoğlu’nun beyanları çarpıttığı ve konuyu saptırdığıyla suçlayan Kadem Karadeniz, teleferik projesinin 1977/1980 – 1989/1999 yıllarında 13 yıl Beşikdüzü Belediye Başkanlığı yapan CHP’li merhum Mehmet Gözaçan’a ait olduğunu ve teleferik projesini bu nedenle desteklediklerini söyledi. Karadeniz bununla birlikte, Orhan Bıçakçıoğlu’nu konuyu saptırmakla suçlayarak daha önceki beyanatını şöyle hatırlattı: “Beşikdüzü Belediyesi Beşikdağı Tepesini Orman Bakanlığı’ndan A tipi mesire alanı olarak 27 yıllığına kiralamış. İnşaatlar başlamış. Ne oldu da karşılıklı olarak sözleşme feshedildi? 26-05-2017 tarihinde Orman Bakanlığından 49 yıllığına Belediyeye tahsis edilen, Orman Bakanı imzalı kesin izin olurunda, izin konusu 7784 m2 alan ’Teleferik Hattı, Yol ve Varış İstasyonu’ ile ilgilidir. Teleferik inşaatının üst istasyonunun yapılacağı mesire alanında mevzuata uygun yapılaşmanın yapılmadığı, inşaatların durdurulduğu ve sözleşmenin feshedildiği yönündedir. 49 yıllığına tahsis edilen Teleferik Hattı, Yol ve Varış İstasyonu ile ilgili değildir.”

“KEYFİ TUTUM İÇERİSİNDE YAPTI”
Orhan Bıçakçıoğlu’nun İmar Kanunu’nun 18. Maddesi uygulamasını keyfi tutum içerisinde yapmakla suçlayan Karadeniz, “İlçede 18. Madde uygulamasında öncelikli bölgeler atlanmıştır. Aynı uygulama 1/5000’lik Revizyon Nazım İmar Planında da yapılmaktadır. Şahsi çıkarımı düşündüğümü ifade eden başkan; ilişikte sunduğum, Trabzon İdare Mahkemesinin 2016/644 esas no, 2016/1794 kararında açıklandığı üzere haklılığımı görerek 18. madde uygulamasının iptaline karar vermiştir. Belge ektedir. Yeni askıya çıkartılan 1/5000 lik ve 1/1000’lik Revizyon Nazım İmar Planına şahsımın itirazı yoktur ancak 500 kişinin üzerinde itiraz vardır.” ifadelerini kullandı.

“ALMA MAZLUMUN AHINI”
Karadeniz “3 yıl 5 aylık süreniz doldu,1 yıl 7 aylık süreniz kaldı. Seçim sonrası sırra kadem basarsınız. Beşikdüzü halkı bıraktığınız sorunlarla baş başa kalır. Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste” sözleriyle Orhan Bıçakçıoğlu’na seslendi.

Kaynak : www.haber61.net