Boztepe’ye ulaşım rahatlayacak

Boztepe’ye ulaşım rahatlayacak :Ordu Büyükşehir Belediyesi, şehrin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Boztepe’ye ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla çalışma başlattı. Başkan Enver Yılmaz, Boztepe’ye çıkan yolun standartlarını yükselterek tur otobüslerinin rahatlıkla kullanabileceği 15 metre genişliğinde ve 3 şeritli yol yapacaklarını söyledi.

YOL GENİŞLETME ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Altınordu ilçesi Nizamettin Mahallesi’nden geçen ve Boztepe’ye ulaşımı sağlayan yolun standardının yükseltilmesi ve genişliğinin 15 m’ye çıkarılması için çalışmalar başladı. Boztepe Teleferik İstasyonu’ndan Nizamettin Mezarlığı’na kadar olan 5,6 km’lik kısmın kamulaştırma ve imar planına esas arazi çalışmaları tamamlandı. Güzergâh üzerindeki parsellerin kamulaştırılması gereken bölümleri tespit edilerek kamulaştırma haritası hazırlandı. Yaklaşık 50 bin m²lik taşınmazın kamulaştırılması işlemiyle ilgili arazi sahipleriyle görüşmeler sürerken, muvafakati sağlanan taşınmazların bulunduğu Boztepe Teleferik İstasyonu’ndan aşağı doğru olan 1,5 km’lik kısımda da yol yapım çalışmalarına başlandı.

BAŞKAN YILMAZ, “STANDARTLARI YÜKSEK BİR YOL İNŞA EDİYORUZ”

Başkan Yılmaz, Boztepe’nin şehrin en önemli turizm merkezlerinden biri olduğuna vurgu yaparak, “İlimizin önemli bir turizm merkezi olan Boztepe’de yapacağımız peyzaj düzenleme çalışmasıyla buranın cazibesini daha da artıracağız. Özellikle yaz aylarında, her gün binlerce kişi teleferik ve özel araçla veya tur otobüsleriyle Boztepe’ye çıkıyor. Karayolu ulaşımındaki yoğun araç trafiğini rahatlatmak ve tur otobüslerinin gidiş ve gelişini kolaylaştırmak amacıyla Altınordu ilçe merkezinden Boztepe’ye çıkan yolun genişletilmesi ve standardının yükseltilmesi için çalışma başlattık.

15 METRE GENİŞLİĞİNDE VE 3 ŞERİTLİ OLACAK

Çalışmalar sonunda mevcut yolun genişletileceğini ve şerit sayısının üçe çıkarılacağını söyleyen Başkan Enver Yılmaz, “Yaklaşık 8 km’lik mevcut güzergâh üzerinde başlattığımız çalışma sonunda 15 m genişliğinde ve 3 şeritli bir yol yapacağız. 12 m’si sıcak asfalt, 1,5 m’si kaldırım ve 1,5 m’si de v kanal olacak yoldaki şeritlerin ikisi çıkış, biri de iniş için kullanılacak. Çalışmalar tamamlandığında sıcak asfaltı, kaldırımı, v kanalı, duvarları, bariyerleri ve aydınlatmalarıyla son derece konforlu bir yol olarak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız” diye konuştu.