Bursa teleferikte ekmeklerini ölüme meydan okuyarak çıkartıyor

Bursa’nın gözde turizm merkezi olan, Uludağ’a ulaşımı sağlayan teleferik yaz sezonu başlamadan bakıma girdi. Yerden 45 metre yükseklikdeki direklere çıkan işçiler, sıradan bir insanın başının döneceği noktada adeta ölüme meydan okuyarak bakımları yapıyorlar.

Bursa ile Uludağ arasında yolcu taşıyan teleferik hattı bakıma alındı. Yaz turizm sezonunun açılmasına sayılı günler kala turistlerin ve Bursalıların Uludağ’a emniyetli bir şekilde çıkabilmesi için başlatılan bakım 14 gün sürecek. Üst düzey güvenlik tedbirlerinin alındığı ve sadece eğitimli ve sertifikalı personelin görev aldığı teleferikte, yükseklikleri 20 ile 45 metre arasında değişen 45 adet direk ile bütün kabin ve istasyonların bakımı yapılıyor.

Periyodik bakımın ve test sürüşlerinin tamamlanmasının ardından Teferrüç- Sarıalan arasındaki hattın önümüzdeki hafta başında hizmete gireceği, Oteller Bölgesi’ne kadar olan diğer hattın ise bir sonraki hafta başında hizmete gireceği belirtildi. Vatandaşlara bir an önce hizmet verebilmek için ölüme meydan okuyarak çalışan ekipler, bakımları en kısa sürede bitireceklerini söyledi. Normal insanların bakınca başının döneceği yükseklikte adeta dans edercesine çalışan ekipler izleyenleri kendine hayran bırakıyor.