Bursa turizmi için ortak adım çağrısı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kentin turizm potansiyelinin yüksek olduğunu ve şehrin tanıtımı noktasında herkesin el birliğiyle Bursa’nın geleceği için adım atması gerektiğini söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Turizm Profesyonelleri Derneği (Skal International) Bursa Şubesi’nin Almira Otel’de gerçekleştirilen toplantısına katıldı.

Bursa’nın değerlerine dikkati çeken Başkan Altepe, nimetleri bol olan, gezilecek ve görülecek pek çok yeri bulunan Bursa’nın yeterince tanınamadığına ve tanıtılamadığına değindi.

Bursa’nın turizm potansiyelinin yüksek olmasına rağmen son 50 yılda üretim ve sanayi şehri kimliğiyle öne çıktığına işaret eden Başkan Altepe, “Bursa’mızın her alanda kalkınması, tüm sektörlerde gelişmesi en büyük hedefimiz. Bu noktada turizm konusunda da atılması gereken adımları atmaya gayret ettik. “Sektörün önünü nasıl açarız, birlikte neler yapılabilir?” diye düşünerek, bizler de kendi gücümüzle bir şeyler yapmaya gayret ettik” dedi.

“Büyük bir imkan var ama tam olarak kullanamıyoruz”
Bursa’da geçmişte konaklamada büyük sıkıntı olduğunu hatırlatan Başkan Altepe, otel ve turizm tesisi yapanlara 0,50 emsal artışı uygulamasıyla bu konunun önünün açıldığını ifade etti. Bu sayede Bursa’da otellerin ve konaklama mekanlarının arttığını, otellere ‘termal’ şansı sunulduğunu dile getiren Başkan Altepe, “Bursa’da tarihi ve kültürel birikim başta olmak üzere dağı, denizi, sahili her alanda pek çok güzellik var. Uludağ, bir değer. Bu anlamda gerçekten büyük bir imkan var ama bunları tam olarak kullanamıyoruz” diye konuştu.

Başkan Altepe, Bursa’nın değerlerinin tam olarak tanıtılması için el birliğiyle hareket edilmesi gerektiğine değinerek, “Bizler elimizden gelen gayreti göstermeye devam ediyoruz. Bursa, sahil şeridi stratejik planında yok ama biz sahilleri ele aldık ve tüm sahil şeridi elden geçti şu anda. Gemlik Narlı’dan Karacabey Kurşunlu’ya kadar tüm sahillerimiz düzenlendi” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nin turizm odaklı çalışmalarının devam ettiğini sözlerine ekleyen Başkan Altepe, kentin restore edilen eserlerini hatırlatarak, Bursa’nın değerleriyle UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girdiğini söyledi.

“Uludağ’da istediğimiz mesafeyi hızlıca alamadık”
Uludağ’ın Bursa için önemine vurgu yapan Başkan Altepe, “Uludağ’ın artık yerel yönetimlerde olması gerektiğini, Davos ve diğer merkezleri belediyelerin yönettiğini söylemiştik. Ama orada çok fazla mesafe alamadık. Su ve kanalizasyon gibi altyapıları yaptık, diğerleri de tamamlanıyor. Teleferik yapıldı. Otoparklarla ilgili müdahaleleri yapıyoruz, inşallah onların da projeleri bitiyor. Ama istediğimiz mesafeyi hızlı bir şekilde alamadık” ifadesini kullandı.
Çalışmaları hakkında bilgiler veren Başkan Altepe, İznik’teki bazilikadan tiyatroya ve çini fırınlarına kadar projelerin hızlı bir şekilde sürdüğünü söyledi. Akçalar’daki Arkeopark’ın da turizm için bir değer olduğunu dile getiren Başkan Altepe, “Bursa’da geçen hafta açılan Bıçakçılık Müzesi ile Büyükşehir Belediyesi olarak kente kazandırdığımız 18 müze oldu” diyerek, 13 müzenin daha hazırlığının sürdüğünü belirtti. Altepe, Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin (BTM) de önemli bir yatırım olduğunu anlattı.

Destek çağrısı
Bursa’da kenti tanıtan projelere, kültür ve spor organizasyonlarına ev sahipliği yapıldığını ancak herkesin yapılanlara sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Başkan Altepe, “Her şeyin en iyisini yapmaya çalışıyoruz ama bunun da desteklenmesi gerekiyor. Stadın en büyüğünü, en gelişmişini yapmak yetmiyor, milli maçı yine Eskişehir’e kaptırıyoruz. Yani buraya alabiliriz ama bunda etkenler var, hangi etkenler var, bunu hep beraber incelemek lazım. Niye buraya verilmiyor? İstanbul’a niçin verilmiyorsa, herhalde Bursa’ya da onun için verilmiyor” diyerek şehir için hep beraber çalışılması ve kenti tanıtmak için lobi sağlanması gerektiğine değindi.

Kentin merkezindeki Sıcaksu bölgesinin turizme değer katacak bir cazibe merkezi kazandırılacağını söyleyen Başkan Altepe, kırsalda da çalışıldığını, dağ yöresinin de turistik tesislerle kalkınacağını, projeler üzerinde yoğun şekilde çalışıldığını ifade etti. Başkan Altepe, Bursa’nın erişilebilirliğinin de artması noktasında çalışmaların sürdüğünü belirterek, “Bursa, önemli bir mesafe aldı ama yapılacak çok iş var. Sektör olarak el birliğiyle atmamız gereken çok adım var. Birlik ve beraberlikle kentimizin güzelliklerini gösterelim, şehrimizi tanıtalım, bu sayede şehrimizin reytingi artar” diyerek düşüncelerini dile getirdi.