Bursanın İlk Şehiriçi Teleferik Hattı İhalesi Bugün Yapıldı

Bursanın İlk Şehiriçi Teleferik Hattı İhalesi Bugün Yapıldı :Bursa ile Uludağ arasında modern teleferikle ulaşımı sağlayan Bursa Büyükşehir Belediyesi, şehir içi ulaşımda kullanacak, Bursaray Gökdere İstasyonu-Teferrüç arası teleferik projesi için bugün saat 9:00 gerçekleştirdiği ihale ile ilk adımı atmış oldu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği 2017/7807 KİK numaralı Gökdere metro İstasyonu – Teferrüç arası 1 etap teleferik hattı yapım işi ihalesine, İsviçreli Bartholet Maschinenbau AG, İtalyan Leitner Group ve Avusturyalı Doppelmayr Garaventa Group olmak üzere, 3 şirket ön yeterlilik için başvuruda bulundu. Değerlendirme çalışmaları sonuçlandıktan sonra şirketler teklif vermeleri için davet edilecektir.

Bursa’da inşa edilecek yeni teleferik hatları şehir içi trafiğini rahatlatacak. Gökdere Metro İstasyonu-Teferrüç arası teleferik hattının 420 günde tamamlanması planlanıyor. Proje tamamlandığında, Metro istasyonundaki durakla Bursa’nın her yerinden, Uludağ ve Teleferik Semti’ne kolay ulaşım sağlanacak.