Bursanın Şehiriçi Teleferik Projeleri Hayata Geçiyor

Bursanın Şehiriçi Teleferik Projeleri Hayata Geçiyor :Bursa ile Uludağ arasında modern teleferikle ulaşımı sağlayan Bursa Büyükşehir Belediyesi, şimdi de şehir içi ulaşımda kullanacak, Bursaray Gökdere İstasyonu-Teferrüç arası teleferik projesi için ihaleye çıktı.

Dünyanın tek kablo üzerinde giden en uzun teleferik hattının Uludağ’da inşa edilmesinin ardından, Bursa’da şehir içi trafiğini rahatlatmak için yeni teleferik hatları inşa edilecek. İlk olarak , Teferrüç, Setbaşı, Gökdere arasındaki hat, inşa edilecek. Gökdere Metro İstasyonu-Teferrüç arası teleferik hattının 420 günde tamamlanması planlanıyor. Proje tamamlandığında, Metro istasyonundaki durakla Bursa’nın her yerinden Uludağ ve Teleferik Semti’ne kolay ulaşım sağlanacak.

Zafer Meydanı’ndan Teferrüç’e, Kültürpark’tan Pınarbaşı ve Kuştepe ile Yiğitali’ne kadar teleferik projeleri hayata geçirilecek.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, ilerleyen zamanlarda teleferiğin kent merkeziyle bütünleşmesi için 10 Km’yi bulan yeni hatlar yapmayı da planlıyor. Kültürpark’tan Devlet Hastanesi-Yıldıztepe’ye oradan Pınarbaşı ve Alacahırka’ya teleferik hattı inşa edilecek ve Alacahırka merkez olacak. Buradan hat ikiye ayrılacak. Bir kolu Kuştepe’ye diğer kolu ise Yiğitali’ne gidecek. Termal sağlık turizmi için Bursa’ya gelen Tabakhaneler bölgesinde kalan misafirler teleferikle Uludağ’ın eteklerini gezebilecek.

Gökdere Tren İstasyonu-Teferrüç Arası Teleferik Hattı İhalesi İçin Tıklayın