Büyükçekmece’den TÜYAP’a Teleferik Yapılacak

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Büyükçemece’den Tüyap’a inşallah bir teleferik yapıyoruz. Metro veya metrobüsle geldiğinizde rahatlıkla evinize veya sahile gidebileceksiniz”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Büyükçekmece’de yaptığı 24 milyon liralık altyapı, çevre ve spor yatırımları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıldı.

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, aralarında Mimar Sinan Kavşağı, TOBB’la iş birliği içinde 200 milyon lirayı aşkın yatırımla inşa edilen Halkalı Gümrük Müdürlüğü Tesisleri’nin hizmete alındığını söyledi.

Törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da emanet olarak gördükleri İstanbul’a hizmet etmenin kendileri için büyük bir şeref olduğunu belirterek, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak, 2004’ten bugüne kadar 98 milyar TL’lik yatırım yaptık. Geçmişte maaş ödeyemeyen bir belediye bugün bu kadar yatırım yapabiliyor. Büyükçekmece’ye de 13 yılda 1 milyar 185 milyon lira yatırım yaptık. Sayın Cumhurbaşkanımız bize ‘Başarıya erişmenin yolu ancak para, zaman ve insan yönetiminden geçer’ diye öğütledi. Biz kendimize bunu ilke edindik ve ekibimizle çalışmalarımızı buna göre yapmaya devam etmekteyiz” dedi.

Metrobüsü Beylikdüzü’ne kadar getirdiklerini ve buradan Büyükçekmece ve Silivri’ye kadar uzatmak için proje çalışmasını yaptıklarını ifade eden Kadir Topbaş, “Öte yandan, Bahçelievler’den Sefaköy’e Avcılar’a, Avcılar’dan Beylikdüzü’ne ve Büyükçekmece’ye metro çalışmalarımız var. Büyükçekmece’den Silivri’ye devam edeceğiz inşallah. Büyükçekmece’den Sarıyer’e kadar ardışık 140 km tünel yol çalışmalarına başladık. Yani buradan tünel yollarla İstanbul’un diğer bir ucuna rahatlıkla erişme imkanı var. Daha neler yapabiliriz hizmet için diye arayış içerisindeyiz” diye konuştu.

“Yine sizin için bir müjdem var bugün. Büyükçekmece’den TÜYAP’a bir teleferik yapıyoruz” ifadesini kullanan Topbaş, “Metrobüsle veya metro ile geldiğinizde rahatlıkla sahile inebileceksiniz, evinize geçebileceksiniz. Daha birçok yatırımımız var. Alt yapıdan ulaşıma, kavşaklara, okullarda spor salonlarına kadar detaya girmiyorum hizmet sizin için. Ama bunun karşılığını da biliyoruz ki sizler her daim bizim yanımızda olacaksınız, yalnız bırakmayacaksınız. 16 Nisan bir milat. Aleme ibret, dünyaya karşı duruşumuz evet olacak. Size güveniyoruz. İnşallah yarınlarımız çok daha farklı olacak” şeklinde konuştu.