Çambaşı Yaylası Kayak Tesisleri Aralık’ta açılacak

Vatandaşların özellikle yaz aylarında akın ettiği Çambaşı Yaylası’nda kış turizminin canlandırılmasına yönelik çalışmalar devam ediyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi, kış sezonunda hizmete girmesi planlanan Çambaşı Kayak Merkezini sıcak asfalta kavuşturdu.

TESİS KIŞ SEZONUNDA HİZMETE GİRECEK

Türkiye Kayak Federasyonu (TKF) tarafından işletilecek ve günde yaklaşık 2 bin 500 kişiye hizmet verecek olan tesisin kış sezonunda faaliyete geçeceğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, tesiste son hazırlıkların yapıldığını söyledi.

7 BİN M2 SICAK ASFALT DÖKÜLDÜ

Başkan Enver Yılmaz, “Bu yıl hizmete açacağımız, Türkiye’nin denize en yakın tesislerinden biri olan Çambaşı Kayak Merkezimizde 7/24 esaslı yürütülen sıcak asfalt çalışmalarımız tamamlandı. Ekiplerimiz tarafından tesis içerisindeki bütün yollarda ve otopark alanında sıcak asfalt çalışması yapılarak 7 bin metrekare alan sıcak asfalt ile buluşturuldu. Ordu’muzun turizminin gelişimine yönelik önemli bir marka olan Çambaşı Yaylamızın cazibesi, açılacak tesisle birlikte daha da artacak. Karadeniz’de kış turizmine büyük katkı sağlayacak olan kayak merkezimiz, Doğu Karadeniz Bölgesi’nin en büyük kayak merkezi olma özelliğini taşıyacak” dedi.