Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası’na Rekor Ziyaretçi

1,5 milyon kişi Teleferik ve Bağbaşı Yaylası ile buluştu…Denizlililerin sosyal yaşantılarını daha da zenginleştirip, doğa ile iç içe ortamlarda vakit geçirmelerini sağlamak amacı ile Denizli Büyükşehir Belediyesinin hayata geçirdiği Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası, 2 yılda rekor ziyaretçi sayısına ulaştı. Ekim 2015’te hizmete giren tesisi bugüne kadar 1,5 milyondan fazla kişi ziyaret etti.

Denizli Büyükşehir Belediyesinin kentin uzun süredir hayalini kurduğu teleferik ve yayla projesini tamamlamasının ardından ziyaretçi akınına uğrayan Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası rekor ziyaretçi sayısı ile dikkat çekti. Denizli’yi turizmde bir adım daha ileri götürecek Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası 17 Ekim 2015’te hizmete girerken, Ege’nin en uzun teleferiğine sahip Türkiye’de ise eşi benzeri olmayan proje ilk günden itibaren vatandaşların yoğun ilgisini çekti. 7’den 70’e her gün binlerce kişinin akın ettiği tesis kısa sürede çevre illerden ve Türkiye’nin değişik kentlerinden de ziyaretçi almaya başladı. Muhteşem manzarası ve insanları kendine hayran bırakan yapısıyla turizmcileri de harekete geçiren Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası’na turlar da düzenlenmeye başladı. Yurtdışından Denizli’ye gelen turistler de 1500 metre rakımdaki tesise hayran kaldı.

Yılın 365 günü hizmet veriyor

Denizli Büyükşehir Belediyesinin en büyük turizm projelerinden olan Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası her mevsim doğanın farklı tonlarını içeren güzelliğiyle kartpostallık görüntüler oluştururken, bu konseptiyle 2 yılda ziyaretçi sayısı 1,5 milyonu aştı. Kış mevsimi ile birlikte beyaza bürünen, baharın ilk günlerinden itibaren ise yeşilin tüm tonlarını bünyesinde barındıran 1500 metre rakımdaki tesiste bulunan bungalov evler, çadır kamp alanı, restoran ve piknik alanı ziyaretçilerine hizmet veriyor. Yılın 365 günü hizmet veren Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası, tabloları aratmayan güzelliğiyle doğa tutkunları için aranan yerlerin başında geliyor.

Yayla turizminin merkezi Denizli

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası’nın kente kazandırdıkları en büyük projelerden bir tanesi olduğunu belirterek, tesisisin alternatif turizm anlamında Denizli’ye yeni bir soluk getirdiğini söyledi. Denizli’nin yayla turizminin merkezi olduğunu kaydeden Başkan Zolan, “Doğanın her anlamda kendisini hissettirdiği Teleferik ve Bağbaşı Yaylası, 4 mevsim cazibe merkezi haline geldi. Yazın sıcaktan bunalan kışın ise kar görmek isteyen vatandaşlarımız buraya akın ediyor” dedi. Tesisi 2 yılda 1,5 milyondan fazla kişinin ziyaret ettiğini anlatan Başkan Osman Zolan, şöyle konuştu: “Projemiz hakkında bugüne kadar aldığımız tepkiler çok olumlu. Şehir dışından ve yurt dışından gelen misafirlerimiz de oluyor. Her gün binlerce vatandaşımızı burada misafir ediyoruz. Bu projemizi gerçekleştirmenin ne kadar doğru olduğunu görmek bizleri de mutlu edip motivasyonumuzu artırıyor.”