Düldül Dağı Teleferik Projesinde Önemli Gelişme

Düldül Dağı Teleferik Projesinde Önemli Gelişme :TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve AK Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde Düldül Dağı zirvesine yapılacak teleferik, mesire alanı ve devamında planlanan kayak merkeziyle ilgili en önemli eşiğin aşıldığını açıkladı.

Uzun süren çalışmalarda mutlu sona yaklaşıldığını belirten Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, söz konusu alanın mesire yerleri yönetmeliği kapsamında 29 yıllığına Düziçi Belediyesi’ne kiralanması ile ilgili imzanın Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından dün itibariyle atıldığını açıkladı.

Yapılacak teleferik, mesire alanı ve yapılması planlanan kayak merkeziyle Düziçi’nin çok önemli bir cazibe merkezi haline geleceğini kaydeden Mücahit Durmuşoğlu, günde yaklaşık 5 bin kişinin ziyaret edebileceği kapasitede hayata geçirilecek olan tesisin, Osmaniye ekonomisine ekstra bir güç katacağını, yeni istihdam kapılarını beraberinde getireceğini ve adeta bacasız fabrika olacağını söyledi.

Düziçi Belediye Başkanı Ökkeş Namlı ise, yaptığı açıklamada, “Projenin tamamlanmasıyla birlikte bölgenin en önemli turizm noktalarından birisi haline gelecek olan Düldül Dağı terörle değil turizmle, eğlenceyle, mutlu anılarla hatırlanacak. Herhangi bir aksilik çıkmazsa projeyi 1,5-2 yıl içinde tamamlayarak hizmete açacağız ve Düldül Dağı’nı Çukurova’nın Uludağı yapacağız” dedi.

Osmaniye’nin Düziçi Belediyesince uygulanacak ve ödeneği ayrılan projeyle Amanoslar’daki Düldül Dağı’nda ilk etapta teleferik ve mesire yeri yapılacak. İlçe merkezinden 2 bin 200 metre yükseklikteki dağın zirvesine kadar döşenecek teleferik sisteminde her bir vagon 90 kişi alabilecek. Yaklaşık 6 kilometre uzunluğunda olacak sistemde bir saatte 400’den fazla insan zirveye taşınabilecek. Zirveye çıkan ziyaretçiler, aynı proje kapsamında oluşturulan mesire alanını gezebilecek.

Düldül Dağı’na mesire alanının yanı sıra bir kayak merkezinin yapılmasıda planlanıyor. Düldül Dağı’nın kuzey yamacı 10 ay kar altında. Bunun 4-5 ayı sürekli kar yağışlı geçiyor. Bu 4-5 aylık süreçte kar kalınlığı yer yer 1,5 metreyi buluyor. Eğim çok iyi. Mesire alanının yapımının ardından bu bölgeye bir kayak merkezi kurmak için fizibilite çalışmaları sürüyor.