Dünya Snowboard Kupası Erciyes’te Başlıyor

Dünya Snowboard Kupası Erciyes’te Başlıyor :Dünyanın en başarılı sporcularını buluşturacak olan İstikbal FIS Snowboard Dünya Kupası’nın son etabı olan Erciyes etabı yarın yapılacak. Şampiyona öncesi Erciyes’te bir tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, “Dünya Kupasını ikinci kez Erciyes’te yapıyor olmamız şehrimiz ve ülkemiz için gurur kaynağıdır” dedi.

FIS Snowboard Dünya Kupası öncesi yapılan son tanıtım toplantısı Erciyes Ramada Otel’de gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Erciyes’in Türkiye’nin gurur duyduğu bir kayak merkezi olduğunu söyledi. Erciyes’te bugünlere kolay gelinmediğini ifade eden Başkan Çelik, “Projenin masa başı çalışmalarının başladığı 2005 yılından itibaren yol genişletme çalışmaları, temiz ve kirli su kanalizasyonu, doğal gaz, çevre düzenleme, sosyal alanların inşası, mekanik tesisler, pistler, suni karlama sistemleri gibi birçok kalemde yapılan yatırımlara yaklaşık 200 Milyon Euro harcadık. Yaptığımız yatırımlarla, 2017 sezonu itibariyle 15 adet telesiyej, telekabin, gondol gibi halk arasında ‘teleferik’ olarak bilinen mekanik tesislerin yanı sıra 4 adet yürüyen band, çocuk oyun alanları, eğitim alanları, kızak alanları gibi kayak dışı eğlence aktivitelerini besleyecek unsurları, önümüzdeki yıllarda 200 km’ye ulaşacak olan farklı zorluk derecelerindeki kayak pistleri ve Türkiye’nin en gelişmiş “suni kar üretme sistemleri” ile muhteşem bir kayak merkezi ortaya çıkardık. Büyük fedakarlıkla belediye bütçesiyle adeta bir devlet yatırımını hayata geçirdik. Yatırım rakamı yaz turizmi yatırımları ve özel sektörün konaklama tesisi yatırımlarıyla 400 Milyon Euro’ya ulaşacak” dedi.

“OLİMPİYATLARI YAPACAK GÜÇ VE BİRİKİMDEYİZ”

Yapılan tüm bu yatırımlarla Erciyes’in dünya standartlarında bir merkez haline gelmesiyle dünya çapındaki organizasyonların verilir hale geldiğini vurgulayan Başkan Çelik, “2015 yılında Snowboard Avrupa Kupası, 2016 yılında da kış sporlarının en önemli faaliyetlerinden birisi olan Dünya Snowboard Kupası’nın başarı ile gerçekleştirdik. Öyle ki, geçen yıl yaptığımız başarılı organizasyon ve Erciyes’in böyle organizasyonlar için muhteşem bir altyapısı olması nedeniyle bu yıl Dünya Snowboard Kupası bir kez daha bize verildi. Bu durum hem şehrimiz hem de ülkemiz için gurur kaynağıdır. Ve organizasyonları başarıyla gerçekleştirmede maharetimizi gösteren bu durum Kayseri ve Erciyes’in artık olimpiyatlara da hazır olduğunun göstergesidir. Erciyes, tıpkı dünya şampiyonaları gibi kış olimpiyatlarını da en güzel şekilde yapma gücüne ve birikimine sahiptir” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, Erciyes’i sadece kış mevsiminde değil yılın 12 ayı dolu dolu geçiren bir merkez yapmak için yapacakları yatırımlarla ilgili de bilgi verdi. Başkan Çelik, sözlerinin sonunda şampiyonada emeği geçenlere teşekkür etti.

“ERCİYES’TEKİ YATIRIM, PLANLI YAPILMIŞ TEK YATIRIM”

Toplantıya katılan Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar da konuşmasında Dünya Kupası’nın ikinci kez Erciyes’te yapıldığını hatırlattı ve bu kupayı sürekli hale getirmenin önemini vurguladı. Dünyanın önemli kayak merkezlerinin Dünya Kupası’nın bir etabını gerçekleştirdiğini ifade eden Yarar, “Türkiye’de de bir etabın yapılmasını istedik. Kayak merkezlerini incelediğimizde bunu yapabilecek kapasitede ve yapma arzusunda olan et etkin şehir Kayseri oldu” dedi.

Erciyes’e Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu 200 milyon avroluk yatırımın Türkiye’de yapılmış en büyük kayak yatırımı olduğunu dile getiren Yarar, “Erciyes’teki yatırım Türkiye’de en başından beri planlı olarak yapılmış tek yatırımdır. Böyle bir yatırımı desteklemek bizim için görevdir. Bu şampiyona Erciyes ve ülkemizin tanıtımı için çok önemlidir. Organizasyondaki gayretleri nedeniyle Büyükşehir Belediyemize ve Erciyes A.Ş.’ye teşekkür ediyorum” dedi.

“2 MİLYAR İNSANA ULAŞACAK”

Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Murat Çahid Cıngı ise Dünya Kupası’nın son etabının 4 Mart Cumartesi günü saat 10.00’da eleme yarışları ile başlayacağını, saat 14.30’dan itibaren ise final yarışlarının yapılacağını söyledi. Yarışlara, aralarında Amerika, Kanada, Çin, Japonya, İtalya gibi ülkelerin de bulunduğu 19 ülkeden 44’ü kadın 103 sporcunun katılacağını vurgulayan Cıngı, katılan ülkelerin televizyonları ve Eurosport’un canlı yayınlarıyla Erciyes’i yaklaşık 2 milyar insanın izleyeceğini kaydetti. Cıngı, 5 Mart Pazar günü de saat 14.30’da Kupanın ana sponsoru olan İstikbal tarafından Ziynet Sali konseri gerçekleştirileceğini söyledi.

Toplantıya katılan FIS Direktörü Peter Krogull ise yeniden Kayseri’de olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti ve çok güzel bir organizasyon gerçekleştirildiğini dile getirdi. Krogull, başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere organizasyona emek verenlere teşekkür ederek bu tür organizasyonların Türkiye’de kış sporlarının gelişmesine katkı vermesi temennisinde bulundu.

“ERCİYES’TE YİNE BİR TARİH YAZILACAK”

Dünya Kupası’nın organizasyonunu üstlenen Playmaker Ajans Başkanı Kerem Mutlu da Erciyes’te yine bir tarih yazılacağını söyledi. Dünya Snowboard Kupası’nın son etabının Erciyes’te olmasının önemine işaret eden Mutlu, şampiyonların Kayseri’de belirleneceğini söyledi ve tüm etaplardan daha fazla katılımın olduğunu söyledi.

Toplantıya yarışmanın favori sporcuları da katıldı. Sporcular da Kayseri’de olmaktan duydukları mutluluğu dile getirdiler ve gelecek yıl da Erciyes’e gelmeyi umut ettiklerini kaydettiler.