Dünyanın En Uzun Teleferiği

Bursa, turizm pastasından istediği payı almak için büyük bir atağa kalktı. Gerçekleştirilen yatırımlarla kentteki turist sayısı 10 yılda 5 kat arttı

Tarihi ve kültürel mirasından doğal güzelliklerine kadar tüm zamanların en özellikli kentlerinden biri olan Bursa, Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarıyla turizmde de katma değer kazandı. Uludağ, göller şelaleler ve yaylaları ile doğa turizmine ağırlık veren Büyükşehir Belediyesi, Mudanya’dan Gemlik ve Karacabey boğazına kadar olan bölgede hayata geçirdiği sahil düzenleme projeleriyle Bursa’yı deniz turizminde de marka kent haline getirmeyi amaçlıyor.

Türkiye’nin en önemli kış +turizmi merkezlerinden biri olan Uludağ da Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet yağmurundan nasibini alıyor. Yeniden planlama ile Uludağ’ı dört mevsimde de turizmden hak ettiği payı alacak bir merkez haline getirmek için kolları sıvayan Büyükşehir Belediyesi, kanalizasyon, içme suyu ve yağmur suyu hatları ile ilgili altyapı çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi’nin, hem Bursa’yı seyretmek hem de dağ yamaçlarını ve kenti fotoğraflama konusunda eşsiz bir konumda olan Bakacak mevkiine yaptığı seyir terası yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline geldi. Öte yandan Büyükşehir Belediyesi’nin dünya çapında ses getiren projelerinden biri de yeni teleferik hattı oldu. Teferrüç ile Sarıalan hattının ardından Oteller Bölgesi’ne ulaşan yeni teleferik yaklaşık 9 kilometrelik hat uzunluğu ile dünyanın en uzun aktarmasız teleferik hattı olurken, kent merkezinden teleferiğe binen ziyaretçiler, 22 dakikalık yolculuğun ardından kayak pistlerinin hemen yayına kadar ulaşma imkanına sahip oldu. Bursa’yı daha kolay ulaşılabilir ve daha yaşanabilir bir şehir haline getirmek amacıyla çalışmalarına hızla devam eden Büyükşehir Belediyesi, Gökdere’den Teferrüç istasyonuna teleferikle ulaşımı kolaylaştıracak projede önemli bir adımı daha attı. Gökdere Metro İstasyonu ile Teferrüç arasında yaklaşık 1 yılda tamamlanması hedeflenen teleferik hattı ile ilgili protokol imzalandı.