Engelli Bireyler Erciyes’te Buluştu

Engelli Bireyler Erciyes’te Buluştu :Bu yıl 7. si düzenlenen Erciyes Uluslararası Engelliler Kar festivali yaklaşık 400 görme, işitme ve bedensel engelli vatandaşın katılımı ile Erciyes’te gerçekleştirildi.

Ulusal ve uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapan Erciyes Kayak Merkezi, “Erciyes İçin Engel Yok” sloganıyla Türkiye genelinden ve yurt dışından engelli bireyleri bir araya getirdi. Engelli fertlerin, sosyal, sportif ve kültürel etkinliklerde rol üstlenmelerini teşvik etmek amacıyla gerçekleştirilen festivale, Türkiye genelinden ve yurt dışından olmak üzere yaklaşık 400 görme, işitme ve bedensel engelli katıldı.

Kayseri Erciyes A.Ş. ve Erciyes Engelliler Spor Kulübü tarafından düzenlenen, Erciyes 7. Uluslararası Engelliler Kar Festivali, Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Kayseri ve Civarı Elektrik Türk A.Ş, Kayseri Gaz, Kayseri Ulaşım A.Ş, Kent Ekmek ve Arlberg Sport destekleriyle Erciyes Kayak Merkezi Tekir Kapı’da gerçekleştirildi.

İki gün süren festivale yurt içinden ve yurt dışından katılımcılar büyük ilgi gösterdi. Etkinliğe aileleri ile birlikte katılan engelli vatandaşlar iki gün boyunca konser, yarışmalar, aktivitelerle doyasıya vakit geçirdi. Kayak ve kızaklarla kayıldı. Bunun yanında Paralimpik Boccia ve Tekerlekli Ragbi kar üstünde Türkiye’de ilk kez Erciyes’te oynandı. Daha sonra engelli bireyler aileleri ile birlikte Anadolu harikalar diyarını gezdi.

Festival kapsamında gerçekleştirilen etkinlikler sonunda müsabakalarda dereceye giren sporcular için ödül töreni düzenlendi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve Kayseri Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Cahid Cıngı, tarafından Erciyes 7.Uluslararası Engelliler Kar Festivaline destek veren sponsorlara, dernek ve federasyon yöneticilerine plaket takdim edildi. Festivali Kazakistan Milli Paralimpik Komitesi Başkanlığından Yerik İlyassov, Saule Agatayeva, Azerbaycan Engelik Sporlar fahri temsilcisi Semaye Bakhshaliyeva da takip etti.

Engellilerin yaşamın her alanında aktif olarak rol alması gerektiğini söyleyen Kayseri Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Cahid Cıngı, “Türkiye’nin dört bir tarafından ve yurtdışından gelen misafirlerimizi burada görmekten mutluluk duyuyoruz. Bu tür etkinlikler hem toplumda hem de engelli kardeşlerimiz arasında birlikteliği ve güveni sağlaması açısından çok önemli. Erciyes’i yönetmeye başladığımız ilk yıldan itibaren düzenli olarak bu festivali düzenliyoruz. Bu yıl da 7’ncisini gerçekleştirdik. Her geçen gün festivale olan ilgi artıyor. Bu yılda rekor bir katılımla Türkiye’nin çeşitli illerinden ve yurtdışından engelli kardeşlerimizi misafir ettik. Bu yılın sloganı “Erciyes’e Engel Yok” ve katılımcılarımız her türlü engele rağmen Erciyes’te engel olmadığını gösterdiler.” Dedi.