Erciyes A.Ş Kayak Kulübü Sporcusundan Tarihi Başarı

Erciyes A.Ş Kayak Kulübü Sporcusundan Tarihi Başarı :Kayseri Erciyes A.Ş Kayak Kulübü sporcusu Aydan Nur Karakulak, EYOF – Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali’nde Bronz madalya kazanarak, Türkiye tarihinde bir ilke imza attı…

Kayseri Erciyes A.Ş Kayak Kulübü ve Snowboard Milli Takım sporcusu Aydan Karakulak, Erzurum’da düzenlenen 2017 EYOF – Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali’nde snowboard kızlar büyük slalom finalinde yarıştı. Final yarışlarında 54 puan alan Aydan Karakulak, üçüncü olarak bronz madalya sahibi oldu. Kayseri’de doğan ve Erciyes Kayak Merkezi’nde yetiştirilen Karakulak, kazandığı bu başarı ile EYOF’un kış organizasyonları ayağında madalya kazanan ilk Türk sporcusu unvanını aldı.

Erciyes Kayak Merkezi’nin yalnızca turizm faaliyetleri değil, genç sporcular yetiştirmek için de gerekli altyapıya sahip olduğunu belirten Erciyes A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Cahid Cıngı: “Öncelikle Türkiye kayak sporu tarihinde bir ilki gerçekleştiren ve Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali’nde ülkemize ilk madalyayı kazandıran kulübümüz sporcusu Aydan Nur Karakulak’ı, antrenörlerini ve ailesini tebrik ediyorum. Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarıyla ektiğimiz tohumların yeşerdiğini görmek bizi gururlandırırken, ülkemizde ve şehrimizde kayak sporuna olan bilincin arttığını da gözlemliyoruz. Biz bu yatırımları yaparken hedeflerimizden birisi de profesyonel sporcular yetiştirerek gerek ülkemizin, gerekse de şehrimizin tanıtımına katkı sağlamaktı. Kurduğumuz dünya standartlarındaki tesis altyapısıyla bütün kulüplerimize ve genç sporcularımıza her türlü imkanı sağlayarak, doğru yolda olduğumuzu bir kez daha görmüş olduk. Ülkemizde kış sporlarının daha da gelişmesi ve genç sporcularının yetişmesi için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Snowboarda Erciyes’te başlayan Aydan Karakulak gibi yetiştirdiğimiz nice sporcularla dünyada ses getirmek istiyoruz.” Dedi.

Yarışta, kızlarda altın madalyayı 90 puanla Rus sporcu Elena Boltaeva, gümüş madalyayı ise aynı ülkeden 72 puanla Anastasia Kurochkina kazandı.