Erciyes Turizmi İçin Yeni Ufuklar

Erciyes Turizmi İçin Yeni Ufuklar :Kayseri Büyükşehir Belediyesi yatırımları ile dünya çapındaki turizm merkezlerinden biri haline gelen Erciyes, Kayseri’de kış turizminin gelişmesi hedefine yönelik önemli çalışmalara imza atıyor.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi yatırımları ile dünya çapındaki turizm merkezlerinden biri haline gelen Erciyes, Kayseri’de kış turizminin gelişmesi hedefine yönelik önemli çalışmalara imza atıyor. Bu kapsamda Erciyes’te sürdürülebilir konaklama potansiyelini büyütmek ve geliştirmek için Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Kayseri Erciyes A.Ş. tarafından 11-12 Mayıs tarihlerinde “Alpler Tecrübesi Işığında Konaklama Sektöründe Erciyes Turizmi İçin Yeni Ufuklar” konulu bir çalıştay yapılacak.

Kayseri Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Murat Cahid Cıngı, Kayseri’nin sahip olduğu turizm değerlerini geliştirmek maksadıyla Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin önemli çalışmalara imza attığını söyledi. Kayseri’nin turizm bakımından şimdiye kadar faydalanamadığımız çok büyük zenginliklere sahip olduğunu dile getiren Cıngı, “Turizm endüstrisinin hızla ilerlediği günümüzde Türkiye’nin Alpleri konumuna gelen Erciyes, kış turizm sektöründe ülkemizde lokomotif rolü oynuyor. Biz de özellikle kış turizmine hizmet ve destek veren otel yatırımcılarımızın global gelişmeleri takip edebilmeleri maksadıyla dünyada otelcilik alanında uzman danışmanları şehrimize davet ettik. Dağ ve şehir otellerimizin dünyadaki yeni kış turizmi trendleri hakkında Alpler’den gelen uzmanlar tarafından bilgilendirilecekleri bir çalıştay düzenledik. Turizmcilerimize çok katkı sağlayacağını düşündüğümüz bu workshop sayesinde Avusturya, İsviçre, Fransa gibi ülkelerdeki kış turizmi kalitesini yakalamanın ipuçlarını arayacak ve şehrimizdeki otelcilik hizmetlerine daha global bir bakış açısı getirmeye çalışacağız” dedi.

Radisson Blu Hotel Kayseri sponsorluğunda ve ev sahipliğinde gerçekleşecek çalıştaya, kış turizmi profesyonelleri, yurt içinden ve yurt dışından uzman danışmanlar, Kayseri’deki şehir ve dağ otellerinin yöneticileri, akademisyenler ve Erciyes’teki otel yatırımcıları katılacak.

2 gün sürecek olan workshoplarda PKF Otel Danışmanlıktan Andreas Martin “Erciyes Evrensel Kış Sporları ve Turizm Merkezi’ne global bakış ve bölgeye sunacağı fırsatlar” ve Kohl&Partner Danışmanlıktan Claudia Kohl “Alpler Bölgesi’ndeki başarılı destinasyon ve otel yöneticiliği tecrübesinin Erciyes’e aktarılması” konularında sunumlar yapacak. PKF Consultancy Türkiye Genel Direktörü Ömer Bayraksan, otelcilik açısından Erciyes turizminin SWOT analizini yapacağı çalıştayda Yeminli Mali Müşavir Oğuz Alp Uyanık da Erciyes’teki otel yatırımcıları için devlet teşvikleri konularında açıklamalarda bulunacak.

Erciyes gezisi ve Master Plan tanıtımının yapılacağı Workshop içerisinde Erciyes turizmi ve kış turizminin gerektirdiği otelcilik hizmetleri başlığı altında açık oturum da gerçekleştirilecek.