Erciyes’te Kar Bisikleti Keyfi

Erciyes’te Kar Bisikleti Keyfi :Özel konumu ve doğal imkanlarıyla misafirlerine alternatif aktiviteler sunan Erciyes Kayak Merkezi’nde bisiklet tutkunları karlı pistte yarışın keyfini çıkardı…

Ulusal ve uluslararası organizasyonlara yaptığı ev sahipliğiyle adından söz ettiren Erciyes Evrensel Kış Sporları ve Turizm Merkezi, farklı aktiviteler yaparak ilklere imza atarken misafirlerine alternatif etkinliklerle sosyalleşme imkanı veriyor.

Türkiye’nin en önemli kayak merkezlerinden biri olan Erciyes Dağı’nda adrenalin tutkunları Erciyes Kar Bisikleti Yarışı’nda bir araya geldi. Tekir pistinde gerçekleşen yarışmada 20 bisikletçi pedal çevirirken, yarış renkli görüntülere sahne oldu. Karda bisiklet sürmenin keyfini çıkaran yarışmacılar, pisti birinci tamamlamak için kıyasıya mücadele etti.

Bisiklet yarışmasında birinci Çağrı Akpolat, ikinci Furkan Kemal Karakaya, üçüncü ise Yener Bozkuş oldu. Etkinlik, dereceye girenlere ödülleri ve kupalarının verilmesiyle son buldu.

Yarışma hakkında bilgiler veren Erciyes A.Ş. Bike Park Sorumlusu Emrah Özbay, “Biliyorsunuz ki Erciyes Dağı 3 bin 600 metre yüksekliğe sahip. 2 bin metreden başlayarak 2 bin 600 metreye kadar özel yapılmış bisiklet parkurlarımız var. Bu yıl başlattığımız etkinlikle, önümüzdeki seneden itibaren karda bisiklet kullanılması için bir parkuru tamamen açmayı hedefliyoruz. Bu hedefimiz doğrultusunda Tekir Kapı pistimizde küçük bir yarış düzenledik ve gayet keyifli oldu. Karda bisiklet sürmenin keyfini gelen tüm misafirlerimize yaşatmayı amaçlıyoruz.” ifadelerini kullandı.