Erciyes’te Nefesler Tutuldu

Erciyes’te Nefesler Tutuldu :Bu yıl 4 Mart’ta ikinci defa Erciyes’te düzenlenecek olan FIS Snowboard Dünya Kupası’na geri sayım başlarken, dünyaca ünlü snowboardcular Erciyes’in pistlerinde antremanlara başladı…

Türkiye tarihinde ilk kez 2016 yılında Erciyes’te yapılan Snowboard Dünya Kupası’nın final etabı, ikinci kez 4 Mart 2017 Cumartesi günü yine Erciyes’te yapılacak. Olimpiyatlardan sonra en önemli kış spor müsabakası olarak bilinen ve Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS) tarafından düzenlenen ‘Snowboard Dünya Kupası’nın final etabında, Türkiye Kayak Federasyonu, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Kayseri Erciyes A.Ş.’nin destekleriyle, Evrensel Kış Sporları Merkezi’ne dönüşen Erciyes’te nefesler kesilecek.

Yarışmaya katılacak olan dünyanın en iyi snowboard sporcuları, Erciyes’in 102 km’lik pistlerinde antrenmanlarını yapmaya başladı. Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi’nde, yapılacak olan Snowboard Dünya Kupası final yarışlarında hem Erciyes yarışının kazananı belli oluyor hem de 2016- 2017 kış sezonunun dünya şampiyonu belirleniyor.

Organizasyona Amerika, Rusya, Almanya, Fransa, İtalya, Hollanda, Slovenya, Ukrayna, Bulgaristan, Avusturya, İsviçre, Kanada, Çin, Kore, Japonya, Türkiye, Polonya ve Cezayir olmak üzere 20 ülkeden 200’e yakın profesyonel sporcu katılıyor.

Final yarışları Türkiye’de NTV SPOR’dan canlı yayınlanırken, EURO SPORT başta olmak üzere global kanallar aracılığıyla da tüm dünyada yaklaşık 2 milyar insana naklen yayınlanacak.