Fethiye’nin Teleferiğini Hadise Tanıtacak

Muğla’nın Fethiye ilçesinde yılda en az 100 bin yerli ve yabancı turistin atlayış yaptığı Ölüdeniz’de, Babadağ teleferiğinin hayata geçirilmesi için ilk adım atıldı.

Fethiye 1986’dan beri beklediği teleferiğine kavuşuyor. 31 yılda, onlarca tarih verilen, bakanlıkların değişmesine rağmen bir türlü izin çıkmayan teleferik projesi için geçtiğimiz aylarda ihale gerçekleştirilmişti. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan ise “2018 sonunda da bu projenin bittiğini göreceğiz ve hep beraber Babadağ’a çıkacağız” dedi.

Şarkıcı Hadise ise konser verip teleferiğin tanıtımını yapacak.

SKYWALK Fethiye marka adını alan Babadağ Teleferik Projesinin 21 Ağustos’ta yapılacak temel atma töreni ünlü sanatçı Hadise ve Kolpa grubuyla ile renklenecek. Yapılacak etkinliklerin temel atma törenini şölene çevirmesi bekleniyor.

Babadağ Teleferik Projesi temel atma organizasyonuna TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile bazı bakanların da katılması bekleniyor.

Kırtur Şirketi sahiplerinden Kenan Kıran 21 Ağustos tarihinde yapılacak temel atma töreninin şölen havasında geçeceğini belirterek “Babadağ Teleferik Projesinin temelini 21 Ağustos tarihinde atıyoruz. Fethiye için böyle önemli bir projenin Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası gibi bir kurumla işbirliği içinde gerçekleştiriyor olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Allah nasip etti, bölge için çok önemli olan böyle büyük bir projeyi hayata geçiriyoruz. Bu projenin hayata geçirilmesinde bayram havası yaşamak istedik. Babadağ Teleferik Projesinin hayata geçmesi Fethiye için önemli bir hadisedir. Biz de bu önemli hadiseyi, Hadise konseriyle taçlandırmak istedik. Bütün Fethiyelilere hayırlı uğurlu olsun. Belcekız’daki ücretsiz halk konserimiz Ceyhun Yılmaz’ın sunuculuğunda saat 17.30 başlayacak, Sanatçı Hadise ve Grup Kolpa Fethiyelilerle buluşacak.

Teleferiğin imalatının İsviçreli Bartelot firmasında devam ettiğini belirten Kenan Kıran Babadağ’ı dünyanın en önemli spor merkezi haline getireceklerini söyledi. Kenan Kıran açıklamasında “Babadağ’ı dünyanın en önemli spor merkezi yapmak için elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz. Babadağ’da yaz kış yaşanan hareket bölgeye artı değer olarak geri dönecek. Makinelerimiz geldi, proje doğrultusunda çalışmalarımız başladı. Çalışmalarımızı bir an önce tamamlayıp Babadağ Teleferik Projesini bir an önce kazandırmak istiyoruz. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ve Güç Birliği bir mücevheri bulup ortaya çıkardı. Bize de o mücevheri parlatmak düşüyor. FTSO Başkanı Akif Arıcan ve Müdürler Kuruluna teşekkür ediyorum” dedi.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan Fethiye’nin 30 yıllık hayali olan teleferik projesinin ilk harcının atılacağı 21 Ağustos’un önemli bir tarih olduğunu ifade ederek, Babadağ’ın 1700 metre pistinde temel atma töreninin saat18.30’da kokteyl ile başlayacak, temel atma törenine TOBB Başkanı Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu katılacak. Ayrıca temel atma törenine davet ettiğimiz bakanlarımız ile görüşmelerimiz sürüyor, bazı bakanlarımızın da katılmasını bekliyoruz.

Tüm Oda üyelerini, sivil toplum örgütü temsilcilerini, Oda başkanlarını ve Fethiyelileri, bu önemli hadisenin gerçekleşmesi içink ilk harcı birlikte atmaya, bu tarihi güne tanıklık etmeye davet ediyoruz. Fethiyemize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.