Gümrükçüoğlu: “Sümela Manastırı Teleferik Projesi Hayata Geçecek”

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, basın mensupları ile sohbet toplantısı gerçekleştirdi. Başkan Gümrükçüoğlu, tarihi belediye binasında düzenlenen toplantı öncesinde basın mensuplarıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanan Meydan Parkı II. etap kentsel yenileme alanını gezdi.

Burada basın mensuplarına ayrıntılı açıklamalarda bulunan Gümrükçüoğlu, “Burada derme çatma binalarla belediye hizmet üniteleri oluşturulmuştu. Tarihi meydan ve tarihi belediye binasını eski haline getirmek bizim için bir sevdaydı. Hepinizin bildiği gibi ilk olarak Meydan Parkı’nı düzenledik. 4 bin m2’lik alanı 15 bin m2’ye çıkardık. İkinci etabı ise bu alanın halka kazandırılmasıydı. Adeta el yordamıyla burası ihya edildi. İskenderpaşa Camisi’ne 750 kişilik, yürüyen merdivenlerle inilip çıkılan bir mescit kazandırıldı, İskenderpaşa’nın kabri ihya edildi. Tarihi binalar restore edildi. Şimdi sıra üçüncü etaba geldi. İskenderpaşa Camisi’nden Trabzon limanına bakan bölgenin de üçüncü etap olarak projelendirilmesi tamamlanmıştır. Orayı da yapacağız” diye konuştu.

“Teleferik projesi hayata geçecek”

Gümrükçüoğlu, Sümela Manastırı’nda yapılması planlanan teleferik projesine değinerek, Sümela Manastırı’nın restorasyonunun tamamlanmasının ardından oradaki tesisleri yenileyerek, teleferik projesini hayata geçireceklerini ifade etti.

Katlı otopark projesi ve kente kazandırılacak hafif raylı sistemle alakalı da değerlendirmede bulunan Gümrükçüoğlu, şu ana kadar yaptıkları ve yapmayı planladıkları çalışmaları anlattı.