Hasankeyf Kalesine Teleferik Geliyor

Hasankeyf Kalesine Teleferik Geliyor :Batman’ın Hasankeyf ilçesinde yıllardır yapıldı, yapılacak haberleri ile sık sık gündeme gelen Teleferik Projesi’nde büyük bir aşama kaydedildi. Projenin ilk görüntüleri ortaya çıktı, işte merakla beklenen Hasankeyf’e yeni teleferik projesinin ilk görüntüleri…

Anadolu’nun belkide en önemli tarihi mirası olan Hasankeyf’in Ilısu Barajı nedeniyle büyük bir bölümü su altında kalacak. Ancak Hasankeyf Kalesi ve Kasır Rabi bölgesi su altında kalmayacak. Bu bölümler ile Yeni Hasankeyf yerleşim alanı arasında 20 Ocak 2016’da Hasankeyf Kaymakamlığı Proje Toplantısı’nda da yapılan görüşmeler sonrasında Hasankeyf Kalesine Teleferik Projesi için ayrıntılar netleşmişti. Proje ile Hasankeyf Kalesi ile yeni Hasankeyf yerleşim alanı arasında bir teleferik yapılacak. Dicle Nehri üzerinden geçecek teleferik ile Hasankeyf Kalesi ve Kasır Rabi’ye ulaşmak mümkün olacak.

LOKANTALAR YER ALACAK
Teleferik projesi ile ayrıca Hasankeyf Kalesi’ne yeni dükkanlar kurulması ve lokantalar inşaa edilmesi planlanıyor. Proje ile Hasankeyf turizminin devam etmesi amaçlanıyor.