Hollandalılar Teleferik İçin Gelecek

Alanya Turizm Tanıtma Vakfı üçüncü kuşak olarak da tabir edilen emekli ve sonrası yaş grubu turist profili için Hollanda 50+ Beurs Fuarı’nda yerini aldı.

EYLÜL 2017–Mayıs 2018 arasında 34 uluslararası fuar ve festivalde Alanya tanıtımı yapmayı hedefleyen Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV), Hollanda’nın Utrecht şehrinde 25’inci kez düzenlenen Uluslararası 50 Plus Beurs Fuarı’nda tanıtımlarına başladı. Fuarda Alanya’yı, ALTAV adına temsil eden Kerem Sidar, yaptığı görüşme ve izlenimler sonucunda şunları söyledi: Bu yıl 25. kez kapılarını açan 19-23 Eylül tarihleri arasında Hollanda’nın Utrecht şehrinde yapılan 50 Plus Beurs Fuarı’na büyük ilgi var. Yaklaşık 100 bin ziyaretçinin hedeflendiği fuarda 50 yaş üstü Hollandalıların tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek ürünler ve hizmetler sergileniyor. Ev ve bahçe mobilyasından, sağlık ürünlerine, spor ürünlerinden gündelik ihtiyaçlara kadar ve tabi ki tatil ve seyahat fuarda büyük ilgi görüyor.

“TELEFERİK HOLLANDALILARIN GÜNDEMİNDE”
Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde katıldığımız bu fuarda Alanya’ya yoğun ilgi var. Yüksek yaş grubunda olan fuar katılımcılarıyla yaptığım görüşmelerde çoğunun Türkiye ve Alanya’yı güzel anılarla deneyimlediklerini öğrendim. Son yıllarda Hollanda’dan gelen turist rakamlarında düşüş olsa da ziyaretçiler mutlaka yeniden geleceklerini, Türkiye’de aldıkları hizmeti ve keyfi başka yerde bulamadıklarını dile getiriyorlar. Geçtiğimiz aylarda Alanya’da hizmete giren teleferik burada da yoğun ilgi altında. Alanya’da yaşayan veya tatile gelen dostlarından dinledikleri teleferiği bir an önce deneyimlemek istiyorlar.