Karşıyaka Tabiat Parkında teleferik inşaatı 1 Nisan’da başlıyor

Karşıyaka Tabiat Parkında teleferik inşaatı 1 Nisan’da başlıyor :Gümüşhane’nin vizyon projelerinden birisi olan Karşıyaka Tabiat Parkında yüklenici firma tarafından 1 Nisan’da başlatılacak olan imalat çalışmaları öncesinde Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü altyapı çalışmalarını son aşamaya getirdi.

Gümüşhane’nin vizyon projelerinden birisi olan Karşıyaka Tabiat Parkında yüklenici firma tarafından 1 Nisan’da başlatılacak olan imalat çalışmaları öncesinde Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü altyapı çalışmalarını son aşamaya getirdi.

Karşıyaka Tabiat parkının altyapı tesislerinden birisi olan 1 megavat gücündeki elektrik trafosu yerine yerleştirildi. Doğa Koruma ve Milli Parklar Gümüşhane Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen çalışma kapsamında elektrik iletim hattını içeren imalat işlemlerinin de tamamlandığı ve direk montajı işinin hafta içerisinde başlayacağı bildirildi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Gümüşhane Şube Müdürü İlbeyi Aydın, 29 yıllığına yap-işlet devret modeliyle ihale edilen Karşıyaka Tabiat Parkında kurum olarak altyapı çalışmalarını kendilerinin yaptığını, yüklenici firmanın da teleferik ve üstyapı işlerine 1 Nisan tarihi itibariyle başlayacağını söyledi.

Projeye uygun olarak su ve kanalizasyon hatlarının yüzde 60’ının da yapıldığını, geri kalan kısmın ise birkaç gün içerisinde yapımına başlanacağını dile getiren Aydın, altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından yüklenici firmanın 1 Nisan tarihi itibariyle kazma vuracağını kaydetti.

Yüklenici firmanın hem teleferiğe hem de diğer işlemlere başlayacağını ifade eden Aydın, “Yap-işlet devret modeliyle yapılacak üst tesislerle ilgili müteahhit Nisan ayının 1’inde teleferik, konaklama ve günübirlik tesislerin yapımına başlayacak. Altyapı kısmı bizimdi. Doğalgaz için de müracaatımızı yaptık, ilgili firmadan haber bekliyoruz” dedi.

Aydın, yap-işlet-devret modeliyle 29 yıllığına ihale edilen Karşıyaka Tabiat Parkında, Atatürk Parkından bölgeye ulaşacak olan teleferik ve alanda 22 tane orman köşkü, giriş kontrol noktası, tanıtım birimi, idari ve ziyaretçi merkezi, mescit, çok amaçlı kır lokantası, büfe, otopark, macera parkı, piknik alanları, engelsiz oyun grupları, çocuk oyun parkları yapılacağını sözlerine ekledi.