Kartepe Meclis Üyelerine Teleferik Brifingi

Kartepe Meclis Üyelerine Teleferik Brifingi :Geleceğin Kartepesi’ni inşa eden Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in sistemli , planlı ve ısrarlı takibi ile çok yol katedilen Teleferik Projesi’nde gelinen nokta ile ilgili, Mart Meclis toplantısı sonrasında tüm meclis üyeleri ve katılımcılara brifing verildi.

Kartepelilerin başta olmak üzere tüm Kent kamuoyunun merak takip ettiği projelerin başında gelen Teleferik Projesi, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde, Plan Proje Müdürlüğü tarafından, sinevizyon gösterimi ile sesli ve görüntülü olarak anlatıldı. Misafirlerin pür izledikleri sunum ile Teleferik projesi herkesi memnun ederken, Teleferikle ilgili yeterli bilgiye sahip olmayanlarında soru işaretleri giderilmiş oldu.

10 dakika da 480 kişi zirvede

Plan Proje Müdürü Ferda Şahin yaptığı sunumda, “Projenin 4,7 km lik 1.Etabı Derbent Hikmetiye Turizm Bölgesi istasyonundan başlayarak, Kuzu Yayla Mesire Alanındaki istasyonda son bulacaktır. Yaklaşık 10 dakikalık seyahat süresi olan 1. etabımızda, bir kabin 10 kişilik, toplam 48 kabinden bir seferde 480 kişi kapasiteli olarak planlanmıştır.” Bilgilerini salondaki tüm misafirlerle paylaştı.

Bakan Işık ve Başkan Karasosmanoğlu’na Teşekkür

Sunum sonrasında açıklamalarda bulunan Başkan Üzülmez, “Bizi bu süreçte ilk günden itibaren destekleyen Milli Savunma Bakanımız Sayın Fikri Işık ve KBB Başkanımız Sayın İbrahim Karaosmanoğlu’nun projede büyük emeği var. Orman Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı nezdinde, sürecin hızlandırılmasında Sayın Bakanımızın çok büyük katkıları olmuştur. Keza Hikmetiye’deki istasyon yerimiz Büyükşehir Belediyemize aitti. Sayın Başkanımızın katkıları ve meclisin de takdiri ile tahsis edildi.” diyerek teşekkürlerini bir kez daha iletti.

Üzülmez : 50 Yıllık Hayale Yaklaşıyoruz

Sözlerine devam eden Başkan Üzülmez; “50 yıllık hayalimiz olan “Teleferik Projemiz” de yap işlet devret modeli ile ihale aşamasına geldik. Çok yakın gelecekte sonuç alacağımız bir noktadayız artık. Uygun yatırımcı bulunmaması halinde, projenin yarım kalmaması için devlet kaynaklarımızla çözüm üretebileceğimiz B planımız da hazır. Hikmetiye’deki kalkış istasyonunun olduğu lokasyonda ekonomik canlılık ve hareketlilik sağlayacak, aynı zamanda zirvedeki dağ oteline alternatif teşkil edecek, yeni bir tesis planlıyoruz. Kışın kayak yapmak isteyenler, yazınsa yayla turizmi için gelen turistler ve hemşehrilerimiz teleferikle 10-15 dakikalık bir süre içerisinde kayak merkezine ulaşım sağlayabilecekler. Asıl hayalimiz ise gölün üstünden geçireceğimiz Seka Kamp alanından Hikmetiye istasyonuna bağlanacak ikinci etabımız. Tek hat üzerinden yapılması fiziki ve teknik olarak mümkün olmadığı için iki etap olarak planlandı. İkinci etapta da, ilgili kurumların izinleri tamamlandı ve süreç işlemeye devam ediyor.” dedi.