Kartepe Teleferik Projesine Dünyaca Ünlü İki Firma Talip

Kartepe’de yapılacak olan teleferik projesinin ihale tarihi belli oldu. Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, “Dünyaca ünlü iki firma teleferik projesi için dosya aldı. 20 Eylül tarihinde ihaleye çıkıyoruz” dedi

İHALE 20 EYLÜL’DE
Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, teleferik projesi yapımı için dünyanın iki büyük firmasının belediyeden dosya aldığını söyledi. Üzülmez, “50 yıllık hayali gerçekleştirdik. Son 3,5 yılda çok kararlı bir mücadele ortaya koyduk. Orman ve Su İşleri Bakanlığı onay vermişti. Proje ile ilgili bütün yasal işlemler tamam, eksik olan hiçbir şey yok. İhaleyi 20 Eylül’de yapacağız” dedi.

29 YILLIĞINA KİRALANACAK
Başkan Üzülmez, teleferik projesinin 80-100 milyon lira dolayında bir proje olacağını söyledi. Üzülmez, “Teleferik projesi çok karlı bir sektör. 100 milyonluk bir proje. Projeyi üstlenecek firma, 29 yıl süreyle işletme hakkıyla alacaktır. Dünyanın iki büyük yabancı firması geçtiğimiz ay dosya aldı. En uygun teklifi yapan firmaya ihaleyi vereceğiz” ifadesini kullandı.

KARTEPE KAZANACAKTIR
Teleferik Projesi başlangıç noktası, Hikmetiye-Derbent’ten Kuzu Yayla Mesire Alanı’na kadar 4 bin 960 metre uzunluğunda, çift yönlü olacak. 2. Etap ise SEKA Kampı’ndan başlayacak Sapanca Gölü üzerinden Derbent’e kadar gidecek. Projenin Kartepe’ye ayrı bir değer katacağını belirten Üzülmez, “Kartepe ilçesinin vizyonu değişecektir. İlçemiz kazanacaktır” ifadesini kullandı.

Kaynak : www.buyukkocaeli.com.tr