Kartepe Teleferik Projesi´nin İhalesi 28 Eylül´de Yapılacak

Kartepe’nin 50 yıllık hayali Teleferik Projesi hayata geçiyor. Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez “Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan gereken bütün izinler alındı. 28 Eylül tarihinde ihaleye çıkıyoruz” açıklamasında bulundu

Kartepe’de 50 yıldır hayal edilen, konuşulan ama bir türlü somut adımlar atılmayan Teleferik Projesi 28 Eylül tarihinde ihalesi yapılarak hayata geçiriliyor. Göreve gelir gelmez Kartepe’lilerin hayallerini süsleyen Teleferik Projesi’ne büyük önem veren Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, gösterdiği emeğin karşılığını aldı. Mart 2014 yerel seçimleri sonrasında ortaya konulan çalışmaların sonuna gelindiğini belirten Belediye Başkanı Üzülmez, “50 yıllık hayal gerçekleşiyor” değerlendirmesinde bulundu.

100 MİLYON TL’LİK YATIRIM

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez “50 yıllık hayali gerçekleştirmeyi rabbimiz bize nasip ediyor. Son 3,5 yılda çok kararlı bir mücadele ortaya koyduk. Orman ve Su İşler Bakanlığı onay vermiştir. Proje ile ilgili bütün yasal işlemler tamam, eksik olan hiçbir şey yok. İhaleyi 28 Eylül’de yapacağız. Teleferik projesi çok karlı bir sektör. 100 milyonluk bir proje. Projeyi üstlenecek firma, 29 yıl süreyle işletme hakkıyla alacaktır. En uygun teklif yapan firmaya ihaleyi vereceğiz. Kartepe ilçesinin vizyonu değişecektir. İlçemiz kazanacaktır. Bunun için ilk günden itibaren ısrarlı ve kararlı girişimlerimiz ile Sayın Başbakan Yardımcımız Fikri Işık ve Sayı Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu’nun destekleri ile bu aşamaya geldik. Rabbim bundan sonrasını da hayırlı eylesin. Projede emeği ve desteği olan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

İHALE DOKÜMANI SATIŞ BEDELİ

Kartepe Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü tarafından Teleferik Projesi’nin ihalesi Encümen huzurunda saat 11.00’de yapılacak. Şartname ve ekleri mesai saatleri içinde Fatih Sultan Mehmet Mahallesi Dicle Caddesi No:12 Kartepe/KOCAELİ adresinde bulunan Kartepe Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğünden İhale dokümanı satış bedeli : 2.500TL karşılığı satın alınabilir. Geçici teminat miktarı ise 2.250.000 TL olarak belirlendi.

TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Teleferik Projesi, Hikmetiye-Derbent’ten Kuzu Yayla Mesire Alanı’na kadar 4960 metre uzunluğunda, çift yönlü üç halatlı, 90 kişilikli kabinlerden oluşacak. Kabinler 10 m/sn hızla yolcu taşımacılığı yapacak. Teleferik Projesi’nin yer alacağı bölgede turistik tesisler de kurulacak. Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan gereken bütün izinler alınırken, Teleferik Projesinin işletme hakları 29 yıllığına ihaleye verilecek.

Kartepe Teleferik Projesi´nin İhale dökümanı için tıklayın