Kartepe’nin Hayali Teleferikte Yer Belirleniyor

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez düzenlediği basın toplantısında teleferik projesi ile ilgili olarak birkaç gün içinde yer belirlenmesi için ilgililerin geleceğini söylerken 31 Aralık 2018’e kadar projeyi bitirmeyi amaçladıklarını belirtti

Kartepe Belediyesi’nin ve ilimizin önemli projelerinden biri olacak olan teleferik projesinin birinci etap ihalesi geçtiğimiz ay yapılmış ve devir protokolleri imzalanmıştı. Projenin ilk aşamasında teleferik hattı ve2 istasyon, 2 tane 90 kişilik teleferik kabini 24 ay gibi bir sürede yapılıp hizmete açılacak. Ardından yüklenici firmanın insiyatifine bağlı olarak ikinci 24 ayda da turistik tesis restoran, mağaza ve konaklamaların yapımı gerçekleştirilecek. Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez ise ilk etabın tesisler ile birlikte 250 Milyon TL’ye mal olacağını dile getirdi.

İLK ETAP250 MİLYONA MAL OLACAK
Toplantı sonrası teleferik projesinde son durum ile ilgili bilgilendirmede bulunan Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, “Teleferik projesi ile ilgili olarak ihale sürecinin ardından devir protokolleri imzalandı. bir kaç gün içinde yer belirlemeye gelecekler. İlk etabın üzerine ve çevresine yapılacak tesisler ile ilgili olarak 250 Milyon TL’lik bir maliyet bekliyoruz. İkinci etap için ise birinci etap başladıktan sonra ihaleyi gerçekleştireceğiz. Artık bu ihaleye de daha tecrübeli gireceğiz. İlk etabı 31 Aralık 2018 gibi bitirmeyi planlıyoruz. Kar bastırmadan İlk etapta ilerleme sağlamayı amaçlıyoruz” ifadelerine yer verdi.

FARKLI KURUMLARDAN GÖRÜŞ ALINDI
Hikmetiye-Derbent/Kuzu Yayla Mesire Alanı hattına karar verilerek, en uygun teleferik sistemi seçildi. Proje ihale aşamasına gelinceye kadar birçok kurum ve kuruluştan projeyle ilgili görüşlerin alınmasında titizlikle çalışılarak ve zorlu aşamalardan sonra ihale aşamasına gelindi. Teleferik Projesi, Hikmetiye-Derbent’ten Kuzu Yayla Mesire Alanı’na kadar 4 bin 960 metre uzunluğunda, çift yönlü üç halatlı, 90 kişilikli kabinlerden oluşacak. Kabinler 10 m/sn hızla yolcu taşımacılığı yapacak.

YAP İŞLET DEVRET MODELİ OLACAK
Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan tüm izinleri alınan teleferik hattının ilk etabı olan Hikmetiye-Derbent Kuzu Yayla Mesire Alanı arasındaki 4 bin 960 metre hat ihaleyi alan firma tarafından 29 yılığına işletilecek. Yap-İşlet-Devret yöntemi ile yapılacak olan teleferik hat çift yönlü ve 3 halatlı olacak. Teleferik hattında 2 tane 90 kişilik kabinler kullanılacak.

Kaynak : www.mavikocaeli.com.tr