Kastamonu Kalesi-Saat Kulesi Teleferik Projesinin Sözleşmesi İmzalandı

Kastamonu Kalesi-Saat Kulesi Teleferik Projesinin Sözleşmesi İmzalandı :Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş’ın tarihi Kastamonu Kalesi ile Saat Kulesi’ni gökyüzünden birbirine bağlayacağı, kamuoyu tarafından Çılgın Proje ile adlandırılan ‘Teleferik Projesi’nin sözleşmesi imzalandı.

Belediye Başkanı Tahsin Babaş’ın tarihi Kastamonu’yu gün yüzüne çıkartma projelerini de destekleyecek olan ‘Teleferik Projesi’nin ihalesini kazanan Uluş Yatırım ve İnşaat Anonim Şirketiyle karşılıklı atılan imzaların ardından çalışmalar bugün itibariyle başlayacak.

Yüklenici firmadan en kısa zamanda projeyi tamamlamasını isteyen Belediye Başkanı Tahsin Babaş, “Hedefimiz tarihi Kastamonu’yu gün yüzüne çıkartmak. Tabi oluşturacağımız turizm bölgesini çeşitli projelerle desteklemeliyiz. Teleferik Projemiz tarihi projelerimizi destekleyecek projelerden bir tanesi. Proje tamamlandığında hemşehrilerimiz ve misafirlerimiz Tarihi Kastamonu’yu gök yüzünden seyretme imkanı bulacaklar. Kale ile Saat Kulesi arasında 5 dakikalık seyrine doyum olmayacağına inandığım bir yolculuk gerçekleştirecekler. Bizler gelecek nesiller için çalışmalarımızı ve projelerimizi sürdüreceğiz. Daha Kastamonu’da yapacağımız çok iş kazandıracağımız çok eser var. Yaptığımız her çalışmayı destekleyerek bizlere güç veren hemşehrilerime şükranlarımı sunuyor onlardan aldığımız enerjiyle bıkmadan, usanmadan ve yorulmadan çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” diye konuştu.

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı’nın (KUZKA) finansal açıdan desteklediği proje 240 gün (8 ay) içerisinde tamamlanacak. Proje kapsamında 1040 metre uzunluğunda 6 kişilik Sabit Kleminli Grup Gondol teleferik hattı kurulacak. Teleferik hattının iki ucuna inşa edilecek binalar Kastamonu mimarisine uygun çizgiler taşıyacak.