Kastamonu Kalesi Teleferik Projesi ihalesi yapıldı

Kastamonu Kalesi Teleferik Projesi ihalesi yapıldı :Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı’nın (KUZKA) finansal açıdan desteklediği proje tarihi Kastamonu Kalesi ile Saat Kulesi’ni gökyüzünden birbirine bağlayacak. Kastamonu’nun eşsiz tarihi dokusunun ve şehrin genel görünümünün seyrine yeni bir bakış açısı getirecek olan projenin ihalesi gerçekleştirildi.

Yaklaşık 7 milyon 637 bin 696 lira olan Teleferik Projesi’nin ihalesine iki firma teklifte bulundu. Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş’ın başkanlık ettiği ihalede firmaların verdiği teklifler, ihale komisyonu tarafından değerlendirildikten sonra yüklenici firma konusunda karar verilecek. İhalenin ardından Teleferik Projesi hakkında bilgi veren Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, şehrin iki simgesi olan Kale ile Saat Kulesi’ni 1040 metrelik bir hat ile birbirine bağlayacak olan ve 6 kişilik sabit kleminli grup gondol teleferiğinin ihalesinin gerçekleştirildiğini ifade ederek, yaklaşık 7 milyon TL değerindeki bu yatırımın ödeneği dahil her şeyinin hazır olduğunu ve projenin yer tesliminin ardından 240 gün içerisinde bitirilmesinin hedeflediğini söyledi.

İhale komisyonunun değerlendirmesinin ardından yüklenici firma ile zaman kaybetmeden sözleşme imzalanacağını ve zaman kaybetmeden projeye başlanacağını söyleyen Başkan Babaş, “İlimizin tarihi ve kültürünü canlanması adına çok önemli bir projenin onayını aldık. Tarihi ve kültürel fiziksel altyapının oluşturulup canlı tutulabilmesi açısından teleferik projesi bizim için çok önemliydi. Bu proje ile Kastamonu Kalesi, Saat Kulesi, Seyrangah Tepesi, Bakırcılar Çarşısı, 2’nci etap sokak sağlıklaştırma alanı ve Nasrullah Meydanı birbirine bağlanacak. Proje ihalenin yapılmasının ve işe başlanmasının ardından 6 ay içerisinde bitirilecektir. Şimdiden şehrimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.