Kayak Öğrenmenin Çocuklar İçin 5 Faydası

Kayak Öğrenmenin Çocuklar İçin 5 Faydası :Ülkemizde kış turizmi adına yapılan yatırımlar doğrultusunda kayak merkezlerine olan ilgi her geçen gün daha da artıyor. Yapılan dünya standartlarındaki tesisler ve pistler kış sporlarında gelişme sağlanması açısından önemli altyapı imkanı sağlıyor.

Kayak eğitimi konusunu önemseyen ve bünyesine bağlı Snow Academia isimli bir kayak okulu bulunan Erciyes Kayak Merkezi’ndeki eğitmenler ve pedagoglar, kış sporlarının çocukların fiziksel, ruhsal ve kişisel gelişimine büyük katkısı olduğunu açıkladı. Ayrıca Evrensel Kış Sporları Merkezi Erciyes, küçük yaşta kayak eğitimi, son teknoloji ürünü liftleri, üstün teknik imkanları ve 102 km uzunluğundaki pistleriyle kayakseverlere dünya standartlarında imkanlar sunuyor.

Günümüzde Alp disiplini kayak, snowboard, snowkite gibi sporlar küçük yaştaki çocuklar için son derece faydalı sporlar arasındaki yerini aldı. İşte ebeveynlere yol gösterici olacak, küçük yaşlarda kış sporlarına başlamanın 5 faydası:

Denge Kabiliyetini Geliştirir

Kayak sporunun altın kuralı dengedir. İnsan için de hem ruhsal hem fiziksel anlamda en önemli unsurlardan birisi dengedir. Genç yaşlarda kayak sporuna başlayanlar denge kontrolü konusunda diğerlerinden çok daha fazla avantajlı oluyor. Kaslar henüz gelişim aşamasındayken denge sağlayan hareketleri öğrenen ve buna göre gelişim gösteren çocuklar, dengeli karaktere sahip olup gelecekte başarıya daha kolay ulaşan bireyler haline geliyor.

Hatalardan Ders Çıkararak Özgüveni Sağlamlaştırır

Kayak sporlarının çocuklara öğrettiği en önemli özelliklerden birisi de elde edilen her başarısızlığın, başarıya giden yolda bir basamak olduğudur. Sık sık düşerek yaptığı hataların farkına varan çocuklar, belli bir süre sonra düşmeden ve hatasız bir şekilde kaymayı öğrenirler. Böylece kendine gelen güvenleri gelecekte yaşanacak zorlukları kolayca atlatmalarının anahtarı olacaktır.

Bedensel ve Ruhsal Farkındalığı Artırır

Çocuklarda farkındalığı artıran en önemli sporlardan biri kayaktır. Kayak yaparken vücudun her bir bölgesi ayrı ayrı yönetilip kontrol altında tutulmalıdır. Erken yaşta spora başlayanların bedensel farkındalıkları diğer çocuklara göre daha yüksek olmaktadır. Bedensel farkındalığın yanı sıra kendileri hakkındaki farkındalıkları da yükselir. Kendilerindeki güçlü yönleri ve zayıf yönleri keşfedip, bunları nasıl yönetebileceklerini öğrenirler.

Yeni Arkadaşlıklar Kazandırarak Sosyalleşmeyi Sağlar

Spor dallarının genelinde takım olmak önemli bir unsurdur. Kayak sporu her ne kadar bireysel ve tek başına yapılan bir spormuş gibi görünse de sosyalleşmeye yardımcı olmaktadır. Kayak yaparken diğer kişileri izlemeli, yeri geldiğinde onlara yol verilmeli ve yardım edilmelidir. Çocuklar kayak otellerinde arkadaşları ile sosyalleşerek, deneyimlerini birbirlerine aktarırlar. Böylece yeni arkadaşlıklara imza atarak sosyalleşirler.

Sporu Eğlenceli Hale Getirir

Spor yapmaya genç yaşta başlamak şüphesiz ki bireyler için büyük bir avantaj. Ülkemizde genç yaşlarda daha çok futbol ve basketbol ağırlıklı bir yönlendirme mevcut. Oysa ki kayak ve snowboard çok daha farklı yararları beraberinde getiriyor. Kardiyovasküler sisteme iyi gelen, esnekliği artıran, vücuda güç veren kayak sporu eğlenceli olmasıyla da çocukların yaparken en çok keyif aldığı sporlar arasında başı çekiyor.