Muratdağı Termal Kayak Merkezi’nde Yamaç Paraşütü Denemesi

Muratdağı Termal Kayak Merkezinde ve Muratdağında 4 mevsim turizm amaçlı çalışmalarını sürdüren Gediz Kaymakamlığı, Gediz Belediye Başkanlığı ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünün ortaklaşa çalışması ile Tandem Yamaç Paraşütüne elverişli olduğu tespit edildi.

Eğitim çalışmaları ve Turizm amaçlı doğaseverleri gün doğumu ve batımını muhteşem manzarası çam ve kekik kokuları ile bütünleştirmeyi amaçlayan çalışmada Babadağ Tandem Yamaç Paraşütü Pilotları Şenol ARAT, Bora KÜÇÜKYILMAZ ve Candemir YILMAZ ilk uçuşları gerçekleştirdi.

Tekli uçuş ve incelemeler ile meteoroloji verilerini değerlendiren firma ve pilotları ikili uçuşlarını gerçekleştirerek Muratdağının Yamaç Paraşütüne elverişli olduğunu belirterek tam not verdiler.

Skywalkers Paragliding firması İkili uçuşlarda Gediz Kaymakamımız Muhammet ÖNDER, Gediz Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürümüz Muhammed KESKİN, Muratdağı Müdürü Hakan SÖNMEZ ve Musa AKAY ilk uçuşları gerçekleştirerek bir ilke imza attılar. Takribi 2 saat havada kalınabilen uçuşlarda küçük zirveden söbe alana inişler 20 dakika sürerek, kurulacak olan Muratdağı Termal Kayak Merkezi Teleferik sisteminde her kesime hitap ederek “sabah kayağımı yapıyor, öğleyin termal hamam merkezinde rahatlıyor, akşam gün batımını kekik ve çam kokuları arasında izliyorum” sloganı ile tanıtım amaçlanmaktadır.

Gediz Kaymakamı Muhammet ÖNDER, “Bizzat yaşadığım bu mükemmel olayın Kütahya ve Muratdağımıza 4 mevsim turizmimize hayırlı olsun” dedi.

Muratdağı’nın doğa sporları için son derece uygun olduğuna vurgu yapan Gediz Belediye Başkanı Dr. Mehmed Ali SARAOĞLU, “Single ve tandem uçuşları için Muratdağımızın elverişli olduğunu ve bugüne kadar 4 sorti uçuş gerçekleştirildiğini ifade etti.

Doğal güzellikleriyle ünlü, Turizm potansiyeli yüksek olan Gediz Muratdağı Termal Turizm Merkezini Türkiye’ye ve dünyaya tanıtmak amacıyla çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Hedefimiz ilçemizi bir turizm merkezi yapmak. Bizler elimizdeki imkânları en iyi şekilde kullanarak vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet vermeye çalışıyoruz.” dedi.

Kayak döneminde kar ve paraşüt konseptli çalışmaların süreceğini ve planlama yaptıklarını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Muhammed KESKİN Uluslararası bir Yamaç Paraşütü Merkezini Muratdağına taşımak istediklerini ve destek veren herkese teşekkür etti. Pilotlarımız Gediz Belediye Başkanlığımız tarafından onure edilerek teşekkür edilmiştir.

AK Parti Kütahya Milletvekili Ahmet TAN, Gediz Kaymakamı Muhammet ÖNDER ve Gediz Belediye Başkanı Dr. Mehmed Ali SARAOĞLU’nun destekleri ile hayata geçirilen proje Kütahya’mıza ve Muratdağımıza değer katacak bir çalışma olmuştur.” dedi.