Ordu Boztepe Teleferik 6 Yılda 3 Milyon Kişi Taşıdı

Ordu Boztepe Teleferik 6 Yılda 3 Milyon Kişi Taşıdı : Ordu’da 530 m yükseklikteki Boztepe’ye kent merkezinden ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla yapılan teleferik, faaliyete geçtiği günden itibaren 3 milyonun üzerinde yolcu taşıyarak rekor kırdı. Başkan Enver Yılmaz, “Teleferik, kentimizin en gözde turizm yerlerinden olan Boztepe’ye ulaşımda büyük bir kolaylık oldu. Boztepemizi, misyonuna uygun bir şekilde Türkiye’nin turizm ve cazibe merkezi hâline getireceğiz” dedi.

SADECE 2016’DA 750 BİNİN ÜZERİNDE KİŞİ TAŞIDI

Boztepe’ye ulaşımı yaklaşık 7 dakikada, eşsiz manzara eşliğinde sağlayan ve Büyükşehir Belediyesine bağlı ORBEL A.Ş. tarafından işletilen teleferik, geride bıraktığı 6 yılda 3 milyonun üzerinde yolcu taşıyarak emsalleri arasında rekor kırdı. Misafirler, Ordu’nun eşsiz manzarasını teleferik yolculuğuyla izleme şansı buldu. Teleferik, sadece 2016 yılında 750 binin üzerinde taşıdığı yolcuyla Ordu ilinin turizmine büyük katkı sağladı.

MACERA PARKINI HAYATA GEÇİRECEĞİZ

Teleferiğin Ordu’nun turizm potansiyelinde önemli bir yeri olduğunun altını çizen Başkan Yılmaz, özellikle Boztepe’deki cazibe alanlarının da artırılması için çalışma yürüttüklerini söyledi. 530 m yükseklikteki Boztepe ile kent merkezi arasında ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla 2.350 m’lik mesafede kurulan 28 kabinli teleferiğin Ordu ilinde turizmin gelişimine katkı sağladığını belirten Başkan Enver Yılmaz, “Boztepe’ye çıkan yerli ve yabancı misafirlerin burada daha çok zaman geçirebilmesi ve çeşitli aktivitelerde bulunabilmesi için ‘Macera Parkı’ projesini hayata geçireceğiz. Macera parkı dışında yaklaşık 30 bungalov ev, seyir terası ve dünyanın en uzun merdiveni olma özelliği taşıyan merdiven projesi gibi birçok yatırımımız olacak. Yapılacak olan bu yatırımlarla Boztepe ülkemizin turizm ve cazibe merkezi olacak” diye konuştu.

HER YAŞA UYGUN AKTİVİTE OLACAK

Başkan Yılmaz, “Macera parkında küçük çocuklar için ağ parkuru, yetişkinler için ip parkuru gibi her yaş grubuna hitap eden farklı aktiviteler yer alacak. Şehrin manzarası eşliğinde bol adrenalinin yaşanacağı Boztepe, teleferiği ve yamaç paraşütüyle daha da rağbet görecek. Parkta doğaya ve ağaç gövdelerine zarar vermeden kullanıma uygun ağaçlar üzerine sabit direkler ya da çelik konstrüksiyonlarla platform sabitlenecek. İçinde tırmanma duvarı, atlama platformu, zipline gibi aktiviteler yer alacak ” şeklinde konuştu.

BAKIM ÇALIŞMALARI ÖNE ÇEKİLDİ

Teleferiğin yoğun ilgi görmesinden dolayı bakım çalışmaları da öne çekildi. Günlük, haftalık, aylık ve yıllık bakımları düzenli olarak yapılan teleferiğin 2016 yılı içerisinde “22.500 İşletme Saati Bakımı” gerçekleştirildi. Yapılan bakımlarla teleferiği kullanan ziyaretçilerin daha güvenli bir şekilde seyahat etmesi sağlanıyor.