Red Bull Erciyeste Kanatlandıracak

Red Bull Erciyeste Kanatlandıracak : Türkiye’nin en gelişmiş kayak ve kış turizm merkezi olan Erciyes, 12 Şubat’ta ünlü isimlerin jüriliğinde, Red Bull Jump Freeze heyecanını zirveye taşıyor.

Dünya standartlarındaki pistleri ve teknik imkanlarıyla Evrensel Kış Sporları Merkezi konumunda bulunan Erciyes Kayak Merkezi, çeşitli şovlar ve eğlenceli kostümlerle kış sporlarına renk katan Red Bull Jump Freeze etkinliğine ev sahipliği yapacak.

Erciyes Kayak Merkezi Tekir Kapı’da gerçekleşecek bu eğlenceli etkinlikte yarışmacılar yaratıcılığını gösterip kendi tasarladıkları kostüm ve ekipmanlarla 50 metrelik pistten kayıp, rampadan uçarak en havalı atlayışını sergileyecek ve buz gibi suyla dolu havuza atlayarak soğuğa meydan okuyacak.

Sadece snowboard, kayak ya da kızak ekipmanları değil, katılımcıların kendi tasarladıkları kayma araçlarını da atlama aracı olarak kullanılabileceği etkinlikte bir, iki veya üç kişilik takımlar yarışabilecek. Her takıma 3 dakikalık bir performans süresi tanınacak olan Red Bull Jump Freeze’de jüri, kostümün yaratıcılığı, atlayış performansı (start çizgisinden havuzdaki suya atlanan ana kadar yapılacak gösteri) ve seyircinin tepkisine göre puanlama yapacak. Etkinlikte dereceye girenlere çeşitli hediyeler verilecek. Yarışmacılar, Ferman Akgül, Müge Boz, Yunus Günçe, Merve Oflaz ve Red Bull sporcusu Toprak Razgatlıoğlu gibi ünlü isimlerin yer aldığı jüri tarafından değerlendirilecek.

Ulusal ve uluslararası spor müsabakalarına ev sahipliği yapan Erciyes’te, renkli şovların ve etkinliklerin de düzenlendiğini belirten Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Cahid Cıngı: “Belediyemiz Erciyes’e devasa yatırımlar yaptı ve bu yatırımlar yurtdışında da büyük ses getirdi. Artık dünyaca ünlü firmalar ve markalar, Erciyes’te etkinlikler düzenliyor. Erciyes’teki bu etkinlikler, kentin turizmine, tanınmasına ve gelişmesine büyük katkı sağlarken, ülkemiz turizmine de önemli ölçüde katkı sağlıyor.” Dedi.