Şanlıurfa’da teleferik projesine tepki

Şanlıurfa’da Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan Teleferik projesine tepkiler sürüyor. Şanlıurfa’da STK temsilcileri, köşe yazarları ve vatandaşlar projenin yapılmasına haklı nedenlerle karşı çıkıyor.

Karaköprü Belediye Başkanlığı döneminde Nihat Çiftçi’nin projeleri arasında yer alan, Büyükşehir Belediye Başkanlığına atanmasıyla birlikte Karaköprü Belediyesi bünyesindeki projeye yüzde 50 ortak olan Büyükşehir Belediyesi, tepkilere rağmen teleferik projesini yapmakta kararlı.

Baydilli vazgeçti.

Projenin yüzde 50’sine ortak olan Karaköprü Belediyesi, teleferik projesinde ortaklıktan çekildi. Başkan Baydilli, 23-24 milyon TL’ye mal olacak olan projeden çekilme sebebini ‘’İlçe Belediyesi bütçesi için yüksek bir rakam’’ olarak açıkladı.

Kalkınma ajansı hibe verecek.

Karaköprü Belediyesinin projeden çekilmesiyle yeni bütçe arayışa giren Büyükşehir Belediyesi, çareyi Karacadağ Kalkınma ajansına başvurmakta buldu. Kalkınma Ajansı’ndan, projenin yüzde 50’lik kısmına hibe çıktığı iddia edildi.

Tepkiler dinmiyor.

Projeye, Şanlıurfa’da konumu nedeniyle birçok vatandaş tepki gösterdi. MEDYAURFA.COM editörleri, proje ile ilgili köşe yazarlarının, STK başkanlarının görüşlerini aldı.

‘’Görüntü kirliliği seyredilecek’’

Kentin birçok önemli sorununa parmak basan Şanlıurfa Kültürel Mirası Koruma Derneği Başkanı Yüksek Mimar Uğur Beyazgül, projeyle ilgili ‘’Yeri uygun değil’’ dedi. Teleferiğin yapılma amacının turizm ya da ulaşım amaçlı olabileceğini belirten Beyazgül ‘’Bursa Uludağ’da olduğu gibi, teleferikte ya vadileri seyredeceksin, ya da dağa ulaşım amaçlı çıkacaksın. Karaköprü’de yapılması planlanan yerdeki gibi bir konumda teleferik anlamsız olur. Tabiat kirliliğinden başka bir şey olmaz. İnsanlar, teleferiğin geçtiği yerlerde apartmanlardaki görüntü kirliliğini seyredecek. Sosyal medyada ve diğer mecralarda anketlerde yapıldı. Yüksek oranda yapılmaması yönünde sonuçlar ortaya çıktı. Teleferik projesinden önce Şanlıurfa’nın geleceğine yönelik trafik master planı yapılmalı’’ dedi.

‘’Yargıya taşıyacağım’’

Şanlıurfa’da kentin sorunlarıyla ilgili yorumlarıyla gündeme ışık tutan yazar Sabri Dişli ise ‘’Belediye bütçesinden para çıkmıyorsa olur fakat Belediye bütçesinden 1 lira dahi çıkıyorsa bana göre fuzulidir’’ dedi. Kentte henüz bunu kaldıracak bir potansiyelin olmadığını da belirten Dişli ‘’Konumu turistik değil. Kenti kuş bakışı da görmüyor. Bunun örneği de yok başka yerde. Vadi teleferiği Gaziantep’te var fakat onunda görüş açısı boydan boya vadidir. Yapılaşma yoktur. Yapılırsa yargıya taşıyacağım konuyu’’ dedi.

Haberin devamını okumak için tıklayın.

 

Kaynak : www.medyaurfa.com