Sapanca Teleferik Projesine Meclisten Onay

Sakarya’nın Sapanca ilçesine yapılması planlanan teleferik projesine meclisten onay çıktı. Meclis üyeleri, çalışmaların başlatılabilmesi için belediye şirketi SAPAŞ ve belediye başkanına oy birliğiyle yetki verdi.

SAPAŞ
Belediye Kasım ayı olağan toplantısında görüşülen, “Kırkpınar Hasanpaşa ve Mahmudiye Mahalleleri arasında yapılması planlanan teleferik tesisi için belediye şirketi olan SAPAŞ Turizm Gıda İnş. San. ve Tic. A.Ş ile her türlü iş ve işlemlerin yapılması konusunda, 5393 Sayılı Belediye Kanununun 38. Maddesinin “g” fıkrası gereğince, belediye başkanına yetki verilmesi” maddesi oy birliğiyle kabul edildi.

“BELEDİYEMİZDEN 1 LİRA ÇIKMAYACAK”
Sapanca’da bacalı sanayi olmaması sebebiyle ilçenin turizm ve eğitimle gelişeceğine dikkat çeken Belediye Başkanı Aydın Yılmazer, “Elimizden geldiği kadarıyla bu yönde çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Eğitim ve turizm konusunda çalışmalarımız ortada. Yine bir turizm yatırımı ve ilçemize değer katacak olan teleferik projesi için çalışmalara başladık. Belediyemizden 1 lira çıkmadan bu projeyi gerçekleştirmek istiyoruz. Türkiye’deki teleferik projelerinin yüzde 80’ini yapan firma ile diyalog içerisindeyiz. Bugün meclisimizden yetki aldıktan sonra çalışmalara resmi anlamda start vereceğiz ve gerekli izinlerin alınması için çalışmalara başlayacağız” diye konuştu.

Kaynak : www.sapanca.com.tr