Trabzon İdare Mahkemesi Teleferik Projesini Durdurdu

Trabzon İdare Mahkemesi Teleferik Projesini Durdurdu : Çaykara Belediyesi’nin teleferik projesine yapılan 10 itirazı değerlendiren Trabzon İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurdu.

Türkiye’nin en gözde turizm mekanlarından biri olan ve Trabzon’un turizmde en önemli gelir kaynaklarından birini oluşturan Uzungöl’de yapımı planlanan iki teleferik projesinden biri olan Çaykara Belediyesi’nin teleferik projesine Trabzon İdare Mahkemesi tarafından yürütmeyi durdurma kararı verildi. 10 civarında itirazı inceleyen mahkeme bazı itirazları reddederken, bazılarını ise haklı bularak yeniden keşif istedi. Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, “Mahkeme sonuçlanır sonuçlanmaz proje ihalesine çıkacağız. 2017 yılı içinde teleferik projesine başlamayı planlıyoruz” dedi.

Uzungöl Fettahoğlu Otel’in sahibi Turizmci Şükrü Fettahoğlu tarafından Haldizen Deresi ile Sarıkaya Tepesi arasında 3540 metre uzunluğunda hazırlanan Teleferik Projesi’nin planı Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından askıya çıkarılırken, Çaykara Belediyesi tarafından Uzungöl’ün merkezinden Karaster Tepesi’ne planlanan 2 bin 300 metre uzunluğundaki ikinci teleferik projesi bu kez de mahkemeye takıldı.

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, uzun uğraşılar sonucu bakanlık onayı aldıklarını ancak bu kez de Trabzon İdare Mahkemesi’nin yürütmeyi durdurma kararı verdiğini belirterek, “Biz şu anda imarı bekliyoruz. İmar onaylandıktan sonra teleferik projesini hızlandıracağız. Trabzon İdare Mahkemesi mevcut imara yeniden keşif kararı çıkarttı. Yeni değişen plan notuna göre orada keşif yapılacak ve bir karar verilecek. Kurul aşamasını geçmiştik. Sıkıntı yoktu. Parsel sahipleri 18. madde uygulamasına itiraz ettiler. 5-10 kişi itiraz etmişti. Bir kısmını mahkeme de reddetmişti. Mahkeme bilirkişi tayin edip yeniden bir rapor hazırlanacak. Ona göre karar verilecek” dedi.

Başkan Tok, bakanlığın da teleferik projesini onayladığını kaydederek, “Projemiz bakanlıktan onaylı. Mahkeme yürütmeyi durdurma kararını kaldıracak ardından devam edeceğiz inşallah. Ondan sonra teleferiği hayata geçireceğiz. Şu anda ruhsat veremiyoruz. Verilen ruhsatların dışında ruhsat veremiyoruz. Önce proje ihalesini ardından uygulama ihalesini yapacağız. Yap-işlet-devret olarak yapmayı planlıyoruz. Ama dediğim gibi kaynak bulabilirsek belediye olarak biz de yapabiliriz. İnşallah belediye olarak teleferiğe 2017 yılında başlamayı planlıyoruz” diye konuştu.

Kaynak : www.guncel61.com