Tünektepe teleferiği bu kez yaşlıların ayağını yerden kesti

Tünektepe teleferiği bu kez yaşlıların ayağını yerden kesti :Antalya Büyükşehir Belediyesi, huzurevi sakinlerini eşsiz manzarasıyla Tünektepe’de ağırladı. Yıllarca Tünektepe’ye uzaktan bakan yaşlılar, ilk kez teleferikle zirveye çıkmanın mutluluğunu yaşadı.

Tünektepe teleferiği bu kez yaşlıların ayağını yerden kesti. Yaşlılar Haftası sebebiyle Antalya’daki çeşitli huzurevlerinde kalan yaşlıları Tünektepe’de ücretsiz misafir eden Büyükşehir Belediyesi, doğal güzellikleri ve muhteşem manzarasıyla yaşlılara unutulmaz bir gün yaşattı. Yaşlılardan kimi hayatında ilk kez teleferiğe bindi kimi ise ilk kez Tünektepe’den Antalya’yı seyretti.

40 YIL ÖNCE ÇIKTIM
Mutlulukları gözlerine yansıyan huzurevi sakinleri Tünektepe’de bulunmaktan ve teleferik heyecanını yaşamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Huzurevi sakinlerinden Ahmet Çetinkaya; “Büyükşehir Belediyemize, emeği geçen tüm yetkililere, huzurevi yönetimimize çok teşekkür ederim. Bizlere gösterdikleri ilgi ve alaka bizi fazlasıyla ihya ediyor, ilk kez bindiğim teleferik bizi eski güzel günlerimize taşıdı. Güzel Antalya’mızda, bu güzel günleri bizlere yaşattıkları için çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

1958 yılından bu yana Antalya’da bulunan Ünal Aktay ise; “40 yıl önce motosikletimle Tünektepe’ye çıkmıştım. Çok pahalıydı. Şimdi teleferikle çok hızlı ve rahat bir şekilde çıktık. 600 metre doktorların dediğine göre insan sağlığı için en sağlıklı yükseklikmiş. Biz de bugün temiz havadan faydalanıyoruz. Burayı Büyükşehir Belediyemiz işletiyor. Özel sektöre verirse biz yanarız. Belediyemiz işletmeye devam etsin” dedi.

ÇOCUKLARIMIZDAN İYİ BAKIYORLAR
1996 yılında ilk kez Antalya’ya gelen Selman Sezer de Tünektepe’ye bugüne kadar uzaktan bakanlardan. Selman amca da duygularını şu sözlerle ifade etti; “Tünektepe’yi görüyorduk ama çıkmak aklımıza bile gelmiyordu. Eskiden buraya sadece zenginler gelirdi, eğlenirdi. Gelmek aklımızın ucundan bile geçmiyordu. Ben Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve huzurevi yönetimimize teşekkür ediyorum. Bizi buralara getirdiler. Bizim çocuklarımız, onların bize baktığı gibi bakmıyor. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum”

Huzurevi yetkilileri de yaşlılar için Tünektepe deneyiminin hem sağlık hem de sosyal açıdan çok verimli olduğunu belirterek, Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.