Uludağ Teleferik Hattında Ölümüne Bakım

Uludağ’a ulaşımı sağlayan teleferik kış sezonu öncesi bakıma alındı. 45 metre yüksekliğindeki direklere çıkan işçiler, vatandaşlara bir an önce hizmet verebilmek için soğuğa rağmen ölüme meydan okuyarak , bakımları en kısa sürede bitireceklerini söyledi. Normal insanların bakınca başının döneceği yükseklikte adeta dans edercesine çalışan ekipler izleyenleri kendine hayran bırakıyor.

Kış turizm sezonunun açılmasına sayılı günler kala turistlerin ve Bursalıların Uludağ’a emniyetli bir şekilde çıkabilmesi için başlatılan bakımlar başladı. Üst düzey güvenlik tedbirlerinin alındığı ve sadece eğitimli ve sertifikalı yonların bakımı yapılıyor.

Teleferik İşletme Mühendisi Yavuz Serkan Karakoç, “Şu anda teleferiğin direk ve istasyon bakımlarını yapmaktayız. Ekiplerimiz soğuğa rağmen metrelerce yüksekte müşterilerin daha güvenli yolculuk yapabilmesi için çalışıyor. Biz bu bakımları 6 ayda bir kış ve yaz bakımı olarak yılda iki defa yapmaktayız. Metrelerce yüksekte bu bakımları yapan 6 kişi var, toplamda 40 kişilik bir bakım ekibimiz var bu kadar yüksekte çalışmak zor. Ekiplerimiz artık alıştı. Bizim işimiz bu. Bizi dışarıdan görenler korkuyla izliyor. Teleferik bakımlarını Cuma günü Periyodik bakımın ve test sürüşlerinin tamamlanmasının ardından Teferrüç-Oteller Bölgesi arasındaki hattın Cumartesi günü hizmete gireceği belirtildi.