Yedi Kuyulara İlk Kazma Vuruldu

Yedi Kuyulara İlk Kazma Vuruldu :Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Yedi kuyular mevkiinde yapılacak olan Yaz-Kış Rekreasyon Alanı ve Kayak Merkezi yapımı için ilk kazmayı vurdu.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un önemli projelerinden birisi olan

Yedikuyular Yaz-Kış Rekreasyon Alanı ve Kayak Merkezinde çalışmalara başlandı.

NELER YER ALACAK?

Yedikuyular Yaz-Kış Rekreasyon Alanı ve Kayak Merkezinde 540 metrekare Danışma ve Yönetim Birimi, 550 metrekare Restaurant ve Cafe, 140 metrekare umumi bay-bayan tuvalet ve lavabo 140 metrekare üst istasyon, 270 metrekare kar ezme aracı garajı 2 adet jeneratör binaları 2 adet su depoları ile alt istasyonu kotu olan 1.833 metre rakımından üst istasyon kotu olan 2.044 metre rakımına telesiyej ve teleski hatları ile ulaşılacak. 730 metre uzunluğunda 1 adet telesiyej hattı, 430 metre uzunluğunda teleski hattı ve ayrıca 100 metre uzunluğunda yürüyen band bulunmaktadır. Bir adet helikopter ve otopark alanları bulunmaktadır.

GÜNLÜK 5 BİN KİŞİ KAPASİTELİ OLACAK

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Yedikuyular mevkiinde yapılacak olan Yaz-Kış Rekreasyon Alanı ve Kayak Merkezinin günlük 2000 kayakçı olmak üzere toplam 5000 kişi kapasiteli olarak hizmet sunacak olup yıllık kış sporları olarak 4 ay hizmet verecek tesis 250 km yarıçaplı bölgemizde tek kış sporları tesisi olacak.