Yıldız Kayak Merkezi’nde Halk Günü Düzenlendi

Yıldız Kayak Merkezi’nde Halk Günü Düzenlendi :Sivas Belediyesi tarafından Yıldız Dağı Kış Sporları Merkezi’nde 15 Temmuz anısına “Halk “Günü” programı düzenlendi. Şehir merkezinden sabahın erken saatlerinden itibaren otobüslerle yıldız dağına binlerce vatandaş götürüldü. Vatandaşlar pazar gününde farklı bir etkinlik yaşadı.

İlk olarak Yıldız Beldesi’nde vatandaşlarla buluşan Belediye Başkanı Sami Aydın burada Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Turhal Kaymakamı Ahmet Süheyl Üçer ve Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler’i ağırladı.

Programda konuşan Yıldız Belediye Başkanı Mahmut Akkaş, “Sivas’ın Mimarı Sami Aydın, Tokat’ın Avukatı Eyüp Eroğlu ve diğer misafirlerimizi ağırlamaktan çok mutluyum. Kentlerinin belediye başkanlıkları illerinin gelişiminde çok önemli bir faktör kendilerine hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

Bir çok Sivaslı ile birlikte çalıştıklarına vurgu yapan Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, “Sivas ve Turhal arasında önemli bir bağ olduğunu vurgulayarak ilçemizde çok sayıda Sivaslı vatandaşımız var kendileri ile bir ve beraberiz. 22 mahallesi olan Turhal’da 4 tane Sivaslı muhtarımız var Kaymakamımız Sivaslı Emniyet Müdürümüz Sivaslı kendileri ile çalışmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.” ifadesini kullandı.

Kaymakam Ahmet Süheyl Üçer de “Turhal’a tayin olacağımızı duyduğumda çok heyecanlanmıştım. Çünkü ben de Sivaslıyım ve aynı coğrafyada hem Sivaslı hem de Tokatlı kardeşlerime hizmet edecektim, bu büyük bir mutluluk.” ifadesini kullandı.

Tokat ile Sivas’ın bir birine çok yakın iller olduğunu vurgulayan Tokat Belediye Başkanı Eroğlu, “Bizim ticaret ilişkimiz var. Hısım olmuşuz, şimdi de hem bize çok yakın olan hem de Sivas’ın parlayan yıldızı Yıldız Dağı’nın gelişimine katkı yapmak istiyoruz.” dedi.

Son olarak söz alan Başkan Aydın, “Burada Tokat’tan gelen misafirlerimizi ağırlamaktan mutluyuz. Ben bu bölgeye ilk geldiğimde yol yoktu bir yerden geçsek diğer yanda kalıyorduk İl genel meclis üyeliğine adaydım. Bu gün burada Yıldız Dağı Kış Sporları Merkezi kuruldu bu bölgenin gelişmesi için büyük katkı yapacak her geçen gün bu alanı geliştirecek yollar yapılıyor. Yeni yollar açılacak Sıcak Çermikle bağlantısı kurulduğunda daha farklı bir yapıda olacak yaz mevsimiyle birlikte Yıldız Dağı’nın gelişimine yönelik çalışmalar yapılacak bunlar çok önemli çalışmalar her geçen gün gelişen ve değişen bir yapıya kavuşuyoruz bu noktada sizlerde bu işin ticaretini yapabilmelisiniz.” ifadesini kullandı.

3000 KİŞİ İLE HALK GÜNÜ YAPTIK…
Daha sonra heyet Yıldız dağı Kış sporları merkezine geçti burada Sivas Belediyesi tarafından gerçekleştirilen halk gününe katılan heyete Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya ile Vali Yardımcısı Zihni Yıldızhan da katıldı. Sivas Belediyesi, Yıldız Dağı’nda 17 otobüsle taşıdığı yaklaşık 3000 kişiyi ağırladı. Gelen vatandaşlara heyet çeşitli ikramlarda bulunduktan sonra Yıldız Dağı’nın zirvesine çıktı.

Halk günü münasebetiyle düzenlenen Kayak yarışlarının startını zirveden veren heyet yarışlarda dereceye girenlere ödüllerini takdim etti. Ayrıca günün anısına kar güreşleri yapıldı.

Vatandaşlarda Sivas Belediyesinin 15 Temmuz anısına gerçekleştirmiş olduğu bu etkinlik sayesinde ilk kez yıldız dağına geldiklerini dile getirerek bu etkinliğe vesile olan başta Belediye Başkanı Sami Aydın olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür etti.